Оливки люблять далеко не всі, але і без них можна приготувати смачну солянку. Додамо замість них трохи лимона і помідор. Вийде дуже смачно і ароматно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Копчена ковбаса – 150 гр.
- стегно Куряче копчене – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимон – 1 шт.
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за смаком
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Рецепт приготування солянки без оливок смачний! Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими брусочками.
Ребро курочки варимо, щоб утворився бульйон. Ковбасу нарізаємо кубиками або соломкою.
Також довгастої соломкою поріжемо солоні огірки. Розігріємо сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажимо на ній ковбасу і солоні огірки. Додамо томатну пасту і перемішати. Смажимо на невеликому вогні 10 хв.
Моркву очистити, промити і подрібнити на крупній тертці.
Цибулю позбавити від лушпиння і порізати кубиками.
Також ріжемо помідори. Тепер все відправляємо на сковороду і обсмажуємо до м’якого стану. Відправляємо нашу зажарку в каструлю, туди ж додамо картоплю, що залишилася, томатну пасту, сіль, перець і лавровий лист. Варимо протягом 15 хв, поки повністю не отвариться картоплю. Додаємо сметану і порізаний кружальцями лимон в кожну порцію.
Приємного апетиту!
Солянка з ковбасою, картоплею і огірком Солянка з копченою ковбасою Солянка з куркою Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична Солянка на курячому бульйоні Солянка на курячому бульйоні з ковбасою