Смачний суп східнослов’янської кухні, який став по-справжньому популярним у багатьох господинь. Якщо ваші домочадці не люблять солоні огірки, а ви давно хотіли приготувати солянку, обов’язково спробуйте цей рецепт. Адже цей суп східнослов’янської кухні став по-справжньому популярним у багатьох господинь не просто так. Смачний, поживний – те що потрібно для ситного обіду!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лимон – 2 шт.
  • Оливки – 1 банка
  • Томатна паста – 80 гр.
  • Копчена ковбаса або Копчена курка – 300 гр.
  • Вода – 1 л
  • Часник – 3 зуб.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування солянки без солоних огірків. Для початку відваримо картоплю, закинемо її в киплячу воду і залишимо на півгодини. Готовність обережно перевіряємо виделкою.

Коли картопля трохи охолоне нарізаємо його кубиками.

Оливки ріжемо кружальцями.

Копченості ріжемо невеликими шматочками.

Тепер відправляємо воду на плиту і чекаємо, коли вона закипить. Закидаємо в неї картоплю, оливки і копченості. Зменшуємо вогонь і ще раз доводимо до кипіння.

В окремій тарілці змішуємо подрібнений часник і томатну пасту.

Вичавлюємо сік з лимонів і додаємо його в томатну пасту. Туди ж засипаємо спеції. Перемішуємо.

Заливаємо готовий соус в каструлю і варимо близько 10 хв.

Перед подачею на кожну порцію кладемо по ложечці сметани.

Приємного апетиту!

Солянка без капусти Солянка з картоплею Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з копченою ковбасою Солянка з куркою Солянка з куркою і ковбасою