Смачний суп східнослов’янської кухні, який став по-справжньому популярним у багатьох господинь. Якщо ваші домочадці не люблять солоні огірки, а ви давно хотіли приготувати солянку, обов’язково спробуйте цей рецепт. Адже цей суп східнослов’янської кухні став по-справжньому популярним у багатьох господинь не просто так. Смачний, поживний – те що потрібно для ситного обіду!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лимон – 2 шт.
- Оливки – 1 банка
- Томатна паста – 80 гр.
- Копчена ковбаса або Копчена курка – 300 гр.
- Вода – 1 л
- Часник – 3 зуб.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки без солоних огірків. Для початку відваримо картоплю, закинемо її в киплячу воду і залишимо на півгодини. Готовність обережно перевіряємо виделкою.
Коли картопля трохи охолоне нарізаємо його кубиками.
Оливки ріжемо кружальцями.
Копченості ріжемо невеликими шматочками.
Тепер відправляємо воду на плиту і чекаємо, коли вона закипить. Закидаємо в неї картоплю, оливки і копченості. Зменшуємо вогонь і ще раз доводимо до кипіння.
В окремій тарілці змішуємо подрібнений часник і томатну пасту.
Вичавлюємо сік з лимонів і додаємо його в томатну пасту. Туди ж засипаємо спеції. Перемішуємо.
Заливаємо готовий соус в каструлю і варимо близько 10 хв.
Перед подачею на кожну порцію кладемо по ложечці сметани.
Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка з картоплею Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з копченою ковбасою Солянка з куркою Солянка з куркою і ковбасою