Капустяна солянка з лісовими грибами, закатана в кінці літа або на початку осені, буде радувати своїм смаком довгими зимовими вечорами. Таку закуску можна вживати у піст, а також нею можуть ласувати ті, хто дотримується вегетаріанського способу життя.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Капуста білокачанна – 2,5 кг
- Моркву – 650 гр.
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Томатна паста – 250 мл
- Гриби (варені) – 0,5 кг
- Масло оливкове – 120 мл
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати домашню солянку на зиму в банках, в товстостінну сковороду влити оливкову або соняшникову олію, додати туди дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, пасерувати кілька хвилин до прозорості цибулі.
Туди ж додати крупно потерту моркву, перемішати, обсмажувати 5 хв
З капусти зняти пошкоджені листя. Нашаткувати качан тонкими смужками, додати капусту в сковороду до овочів.
Огірки почистити від шкірки і нарізати тонкими брусочками, додати в сковороду.
Покласти туди ж томатну пасту, всипати цукор і сіль. Томатну пасту можна замінити свіжими томатами, пропущеними через м’ясорубку, а потім протертими через сито.
Гриби зварити у двох водах до готовності, далі викласти їх у друшляк, промити в холодній воді. Викласти в сковороду до овочів.
Щільно накрити сковороду кришкою, тушкувати на середньому вогні 45 хв. За 5 хв. до кінця приготування зняти кришку, влити оцет. Перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню.
Банки вимити з содою, прополоскати та просушити в духовці при температурі 110 градусів. Розкласти по сухим банкам гарячу овочеву масу чистою ложкою. Суміш овочів потрібно накладати максимально щільно, не залишаючи бульбашок повітря і порожнього простору. Щільно закрити ємності з солянкою, стерилізувати звичайним способом 20 хв.
Заготовки остудити при кімнатній температурі, а потім винести в підвал або льох, зберігати при температурі від 2 до 8 градусів Цельсія.
Приємного апетиту!
Грибний суп Салат з капусти і огірків на зиму Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з томатною пастою