Бюджетний рецепт простого і поживної страви. Головні інгредієнти – свіжа капуста і будь-які сосиски на ваш смак. Його можна приготувати на обід для другої страви, так і на вечерю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Сосиски – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт солянки на друге з капусти з сосисками гранично простий! Почистіть і поріжте цибулю середніми кубиками. Потім надішліть його на розігріту з олією сковорідку. Пасеруйте цибулю 3-4 хвилини на середньому вогні. Сковорідку краще використовувати з високими бортиками.
Далі подрібніть на крупній тертці вже очищену моркву і відправте до смаженій луку. Перемішайте овочі і залиште смажитися ще на кілька хвилин.
Слідом потрібно додати 2 столові ложки томатної пасти і ретельно все розмішати. Також за бажанням можна додати кілька столових ложок води, якщо томатна паста дуже густа.
Наріжте капусту на дрібні шматочки або соломкою.
Відправте капусту до овочів і перемішайте. Додайте лавровий лист. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте 10 хвилин на повільному вогні.
Потім потрібно нарізати сосиски на кружечки. Додайте їх до овочів, перемішати і залишити ще на 10 хвилин нудитися під кришкою. Сіль додавайте в кінці за смаком. Також враховуйте ступінь солоності сосисок. Сосиски можна вибрати будь-які. Якщо взяти підкопчені, то смак страви вийде більш пікантним. Або ж сосиски можна замінити на сардельки. Готову страву потрібно прибрати з вогню і дати настоятися ще приблизно 5 хвилин. Подавати можна з зеленню. Приємного апетиту!
Класична солянка Солянка без м'яса Солянка з капусти Солянка з капусти з м'ясом Солянка з капусти з сосисками Солянка зі свіжою капустою і сосисками