Не секрет, що запорукою успішності рибної, так і м’ясної солянки є наваристий міцний бульйон. Приготування будь-солянки починається саме з варіння бульйону. Для нього беруть або один сорт риби, або варять з різних сортів. А потім в бульйон додають пасеровані з томатом овочі і кислі інгредієнти: солоні огірки, оливки і каперси. Вам надається ще один варіант смачної та простої солянки на рибному бульйоні.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сьомга – 200 гр.
- Крабові палички – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Маслини – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Лимон – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки на рибному бульйоні? Підготуйте всі зазначені в рецепті інгредієнти для рибної солянки. Хвіст сьомги почистіть від залишків луски, промийте, розріжте навпіл і відваріть до готовності в 2 літрах чистої води, додавши в бульйон лавровий листочок.
Овочі почистіть і промийте. Картоплю наріжте середніми кубиками. Цибулину і моркву наріжте маленькими кубиками.
На сковорідці розігрійте вершкове масло і обсмажте на ньому всі нарізані овочі до легкого золотистого кольору.
Зварену сьомгу вийміть з бульйону і відокремте м’ясо від кісточок. У бульйон покладіть обсмажені овочі і варіть до готовності.
За цей час поріжте на соломку крабові палички. Маслини розрізати на половинки, а мариновані огірочки наріжте невеликими брусочками.
До звареним в рибному бульйоні овочів перекладіть нарізані крабові палички, маслини, огірки і зварену сьомгу. Солянку по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Солянка на рибному бульйоні готова. Розлийте її в тарілки, доповніть скибочками лимона, свіжим кропом і петрушкою і подайте до столу, заправивши страву сметаною.
Смачного!