Не секрет, що запорукою успішності рибної, так і м’ясної солянки є наваристий міцний бульйон. Приготування будь-солянки починається саме з варіння бульйону. Для нього беруть або один сорт риби, або варять з різних сортів. А потім в бульйон додають пасеровані з томатом овочі і кислі інгредієнти: солоні огірки, оливки і каперси. Вам надається ще один варіант смачної та простої солянки на рибному бульйоні.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сьомга – 200 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Маслини – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки на рибному бульйоні? Підготуйте всі зазначені в рецепті інгредієнти для рибної солянки. Хвіст сьомги почистіть від залишків луски, промийте, розріжте навпіл і відваріть до готовності в 2 літрах чистої води, додавши в бульйон лавровий листочок.

Овочі почистіть і промийте. Картоплю наріжте середніми кубиками. Цибулину і моркву наріжте маленькими кубиками.

На сковорідці розігрійте вершкове масло і обсмажте на ньому всі нарізані овочі до легкого золотистого кольору.

Зварену сьомгу вийміть з бульйону і відокремте м’ясо від кісточок. У бульйон покладіть обсмажені овочі і варіть до готовності.

За цей час поріжте на соломку крабові палички. Маслини розрізати на половинки, а мариновані огірочки наріжте невеликими брусочками.

До звареним в рибному бульйоні овочів перекладіть нарізані крабові палички, маслини, огірки і зварену сьомгу. Солянку по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Солянка на рибному бульйоні готова. Розлийте її в тарілки, доповніть скибочками лимона, свіжим кропом і петрушкою і подайте до столу, заправивши страву сметаною.

Смачного!

Рибна солянка Солянка без капусти Солянка з картоплею Солянка з маслинами