Солянкою ще називають тушковану капусту з м’ясом, готується вона на сковороді. Можна використовувати як свіжу, так і квашену капусту. Страва готується просто, виходить смачним і дуже ситним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Яловичина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 – 2 шт.
- Томатна паста – 2 – 3 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати солянку на сковороді? Капусту помийте і наріжте невеликими шматочками, пам’ятаєте її руками, щоб вона пустила сік.
М’ясо наріжте кубиками.
Цибулю дрібно наріжте.
Моркву натріть на тертці.
Часник подрібніть.
Помідори наріжте невеликими шматочками.
Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію.
Викладіть цибулю, моркву і м’ясо, смажте, постійно помішуючи.
Коли м’ясо дійде до напівготовності, покладіть в сковороду капусту,
Посоліть і приправте за смаком.
Томатну пасту розведіть в невеликій кількості води, туди ж додайте подрібнені помідори і часник, перемішайте і додайте до решти інгредієнтів в каструлю.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на слабкому вогні близько години, періодично помішуючи. До кінця готування капуста повинна стати м’якою. Подавайте солянку гарячої разом зі сметаною і хлібом.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без томатної пасти Солянка з капусти Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з яловичиною Солянка збірна м'ясна класична Солянка по-грузинськи