Солянка на зиму без грибів – унікальна заготовка, яку можна використовувати як самостійне блюдо, так і для заправки щей, борщів і супів, і навіть в якості начинки для пиріжків. Солянка готується з доступних і недорогих продуктів, але при цьому виходить дуже смачною і ароматною.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
- Сіль – 70 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Перець запашний – 12 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки на зиму без грибів. Овочі помийте під водою і очистити. Цибулю і моркву наріжте соломкою або скористайтеся кухонним комбайном. Якщо у вас немає комбайна – доведеться різати вручну, і це займе значно більше часу.
Візьміть каструлю з товстим дном і викладіть підготовлені овочі. Додайте півсклянки води, посоліть, влийте рослинне масло, ретельно перемішайте.
Поставте на вогонь і тушкуйте на середньому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Помідори доведіть до консистенції пюре за допомогою блендера. Відправте в каструлю і тушкуйте 10 хвилин.
Нашаткуйте білокачанну капусту і болгарський перець.
Викладіть в каструлю, додайте духмяний перець горошком і лавровий лист.
Всипте цукровий пісок, ретельно перемішайте.
Зменшіть вогонь, закрийте кришкою і тушкуйте приблизно 40 хвилин. Якщо рідина википіла раніше часу, додайте трохи води.
Поки солянка готується, помийте і стерилізуйте банки і кришки.
Найзручніше брати для закаток банки з закручуються кришками. Гарячу солянку розкладіть по стерильним банкам і закрутіть. Банки переверніть догори дном, закутати ковдрою і залиште до повного охолодження. Готову солянку приберіть в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Салат з капусти і перцю на зиму Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солянка