Солянка з грибами і овочевий засмажкою з цибулі і моркви виходить неймовірно апетитною! Готувати її швидко і просто і можна насолоджуватися смачним блюдом цілий рік!
Інгредієнти: на 2 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 50 гр.
- Кріп – 6 гілок
- Сіль – 30 гр.
- Перець червоний мелений – 5 гр.
- Оцет яблучний 6% – 60 мл
- Масло соняшникова – 100 гр.
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
Процес приготування:
Готувати солянку на зиму пальчики оближеш цікаво! Для початку підготуємо всі продукти. Ретельно промиємо овочі, опеньки і зелень. Овочі поріжемо тонкою смужкою. Також в довільній формі нарізаємо гриби.
розігріваємо Сковороду і змащуємо олією. Обсмажуємо протягом 10 хв. гриби, після цього відправляємо на сковороду цибулю і моркву і смажимо до м’якого стану ще 20 хв.
Потім додаємо томатну пасту, розмішуємо. Зелень кришимо і додаємо її в зажарку. Солимо і приправляємо. Тушкуємо на невеликому вогні 7-8 хв.
Коли страва майже готова, додаємо в нього оцет і гарненько перемішуємо.
Розкладаємо солянку по стерилізованим банкам. Закатуємо, накриваємо рушником і тримати до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Опеньки на зиму Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків