Класична рибна солянка готується на декількох видах риби, включає в себе розсіл, огірки мариновані або солоні, цибуля, оливки і каперси. Це ситне перша страва, що володіє кисло-солодким і гострим смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лосось – 350 гр.
  • Тріска – 250 гр.
  • Томатна паста – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 800 гр.
  • Огірки мариновані – 240 гр.
  • Маслини – 80 гр.
  • Оливки – 120 гр.
  • Каперси (з соусом) – 60 гр.
  • Вода – 4 л
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати класичну рибну Солянку. Воду закип’ятити. Рибу порізати на шматочки, опустити у воду і зварити рибний бульйон. Наприкінці варіння дістати рибу, а бульйон процідити.

Почистити і порізати цибулю тонкою соломкою. У сковороді нагріти рослинне масло, обсмажити в ньому цибулю. Покласти томатну пасту, перемішати і протушкувати близько 5-7 хв, помішуючи.

Маслини з оливками без кісточок порізати кільцями і всипати в бульйон. Туди ж відправити нарізані тонкою соломкою мариновані огірки і каперси разом з розсолом.

Дочекатися закипання. Потім додати засмажку з сковороди.

Викласти в бульйон шматки риби, поперчити, посолити, всипати прянощі за смаком. Доведіть вміст каструлі до кипіння і вимкнути. Дати солянці настоятися півгодини. Подавати з скибочкою лимона і ложкою жирної сметани.

Приємного апетиту!

Рибна солянка Солянка Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з маслинами