Класична рибна солянка готується на декількох видах риби, включає в себе розсіл, огірки мариновані або солоні, цибуля, оливки і каперси. Це ситне перша страва, що володіє кисло-солодким і гострим смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лосось – 350 гр.
- Тріска – 250 гр.
- Томатна паста – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 800 гр.
- Огірки мариновані – 240 гр.
- Маслини – 80 гр.
- Оливки – 120 гр.
- Каперси (з соусом) – 60 гр.
- Вода – 4 л
- Масло олію – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати класичну рибну Солянку. Воду закип’ятити. Рибу порізати на шматочки, опустити у воду і зварити рибний бульйон. Наприкінці варіння дістати рибу, а бульйон процідити.
Почистити і порізати цибулю тонкою соломкою. У сковороді нагріти рослинне масло, обсмажити в ньому цибулю. Покласти томатну пасту, перемішати і протушкувати близько 5-7 хв, помішуючи.
Маслини з оливками без кісточок порізати кільцями і всипати в бульйон. Туди ж відправити нарізані тонкою соломкою мариновані огірки і каперси разом з розсолом.
Дочекатися закипання. Потім додати засмажку з сковороди.
Викласти в бульйон шматки риби, поперчити, посолити, всипати прянощі за смаком. Доведіть вміст каструлі до кипіння і вимкнути. Дати солянці настоятися півгодини. Подавати з скибочкою лимона і ложкою жирної сметани.
Приємного апетиту!
Рибна солянка Солянка Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з маслинами