Солянку зазвичай готують на плиті. Але в даному рецепті вам пропонується залишити її в горщику в духовці. Спробуйте, і ви відразу відчуєте різницю. Готуємо солянку в горщиках з різних видів м’яса, додамо ковбасу та копченості, залишки яких завжди можете знайти в своєму холодильнику і які вже ніхто не їсть. Готуємо у вигляді супу і, звичайно, з солоними огірочками.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 350 гр.
- Індичка – 350 гр.
- Капуста білоголова 0.25 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- огірковий Розсіл – 1 склянка
- Бекон сирокопчений – 5 скибочок
- Копчена ковбаса – 150 гр.
- Сосиски – 4 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Приправа грибна – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сметана – за смаком
- Лимон – за смаком
- Маслини – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати солянку в горщиках? Закип’ятіть в каструлі 2 л води і зваріть в ній до готовності шматочки м’яса птиці (візьміть гомілки або стегна) з додаванням солі, кореня селери і моркви. До кінця варіння налийте в бульйон огірковий розсіл в пропорції 1:5, тобто 1 склянку розсолу на 2 літри бульйону.
Попередньо на 15 хвилин замочіть у воді чисті горщики, щоб їх стінки ввібрали рідина. Відварене м’ясо розділіть на невеликі шматочки і додайте його в горщиках (кількість горщиків залежить від їх обсягу).
Почистіть цибулю і наріжте її на кубики. Смужки сирокопченого бекону поріжте тонкими брусочками. Цибулю і бекон разом посмажте на сковорідці протягом 5 хвилин.
Потім наріжте на гуртки сосиски, перекладіть їх у сковорідку до цибулі і бекону і посмажте ще кілька хвилин. Цю засмажку перекладіть в горщики до м’яса.
Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. На такі ж шматочки поріжте солоні огірки і копчену ковбасу. Обсмажте з 1 ст. л. рослинного масла спочатку моркву, потім покладіть до неї нарізані огірки і ковбасу, додайте томатну пасту і подрібнений часникодавку часник. Все перемішайте і тушкуйте на середньому вогні кілька хвилин.
За цей час нашаткуйте свіжу капусту, посипте її нарізаним зеленим кропом і грибною приправою (можна замість приправи подрібнити сухі гриби) і рукою трохи її перетріть. Викладіть капусту в горщики поверх шару засмажки.
На капусту покладіть обсмажені з морквою огірки і ковбасу. Бульйон процідіть через ситечко і залийте ним вміст горщиків. Духовку розігрійте до 150°С і поставте в неї горщики з солянкою, прикривши їх кришечками. Коли бульйон в горщиках закипить, збільште температуру духовки до 210°С і потім солянку по-селянськи протягом 50 хвилин. За 15 хвилин до закінчення готування додайте в солянку лимонний сік за смаком.
Лимон очистіть від шкірки і наріжте на тонкі кружечки. На гуртки поріжте і маслини.
Приготовану солянку розлийте в тарілки. У кожну тарілку покладіть сметану, свіжу зелень, гурток лимона і нарізані маслини і можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з капусти з м'ясом Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з ковбасою і лимоном Солянка з ковбасою і сосисками Солянка з копченостями Солянка з копченою ковбасою солянка М'ясна збірна без картоплі