Коли хочеться чогось простого, але в той же час вишуканого, раджу приготувати звичайну солянку з нетипового для даної страви компонента – червоної риби. До речі, ціла тушка не знадобитися, так що дане блюдо сімейний бюджет не розорить.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Риба і Рибні консерви – 500 – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки солоні – 3 – 4 шт.
- Каперси – 1 ст. л.
- Маслини – 12 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Топлене масло – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Суп у нас буде наваристий, так що заливаємо рибний набір 1-1,5 л. води, солимо і варимо до готовності 20-30 хвилин. Все залежить від кількості м’яса на кістці.
Поки варимо бульйон, дрібно нарізаємо цибулю і злегка обсмажуємо його на сковороді в невеликій кількості олії.
Залишаємо цибулю готуватися і використовуємо вільний час для нарізки огірків. Ріжемо соломкою, попередньо видаливши тверду шкірку.
Додаємо томатну пасту до цибулі і тушкуємо ще пару хвилин.
Повертаємося до бульйону. Його необхідно процідити і відокремити від риби всі кісточки. Рибу можемо покласти в готовий суп або порціонну тарілку при подачі. Бульйон знову ставимо на вогонь і чекаємо поки він повторно закипить. Додаємо в нього обсмажену цибулю та огірки. Варимо 5-10 хвилин. Після додаємо каперси, маслини, перець, сіль, лавровий лист і залишаємо покипіти ще на 15 хвилин.
При подачі порціонну тарілку, прикрашаємо часточками лимона і петрушкою. Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з каперсами Солянка з маслинами