Коли хочеться чогось простого, але в той же час вишуканого, раджу приготувати звичайну солянку з нетипового для даної страви компонента – червоної риби. До речі, ціла тушка не знадобитися, так що дане блюдо сімейний бюджет не розорить.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Риба і Рибні консерви – 500 – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки солоні – 3 – 4 шт.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Маслини – 12 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Топлене масло – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Суп у нас буде наваристий, так що заливаємо рибний набір 1-1,5 л. води, солимо і варимо до готовності 20-30 хвилин. Все залежить від кількості м’яса на кістці.

Поки варимо бульйон, дрібно нарізаємо цибулю і злегка обсмажуємо його на сковороді в невеликій кількості олії.

Залишаємо цибулю готуватися і використовуємо вільний час для нарізки огірків. Ріжемо соломкою, попередньо видаливши тверду шкірку.

Додаємо томатну пасту до цибулі і тушкуємо ще пару хвилин.

Повертаємося до бульйону. Його необхідно процідити і відокремити від риби всі кісточки. Рибу можемо покласти в готовий суп або порціонну тарілку при подачі. Бульйон знову ставимо на вогонь і чекаємо поки він повторно закипить. Додаємо в нього обсмажену цибулю та огірки. Варимо 5-10 хвилин. Після додаємо каперси, маслини, перець, сіль, лавровий лист і залишаємо покипіти ще на 15 хвилин.

При подачі порціонну тарілку, прикрашаємо часточками лимона і петрушкою. Приємного апетиту!

Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з каперсами Солянка з маслинами