Хочу поділитися рецептом, який прижився в нашій родині. Коли видається урожайний рік на гриби, ми завжди готуємо солянку з грибами і капустою в банках у великій кількості. Грибна закуска не затримується надовго, скільки б ми її не готували.
Інгредієнти: на 28 порц.
- Гриби – 3 кг
- Капуста білоголова 3 кг
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Томатна паста – 250 гр.
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль велика – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 7 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку на зиму з грибами і капустою в банках, гриби добре промийте і очистіть. Наріжте тонкими скибочками, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин, а потім злийте через друшляк.
З капусти видалити повядшие листя, наріжте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа. Помідори помийте і наріжте кубиками. Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.
У велику каструлю з товстим дном вилийте півлітра олії, викладіть цибулю і моркву обсмажте, періодично помішуючи, до м’якості. Додайте капусту, помідори, відварені гриби, томатну пасту, велику сіль та цукровий пісок. Все ретельно перемішайте і тушкуйте під кришкою близько півтори години.
Заздалегідь помийте і стерилізуйте банки зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі. За кілька хвилин до кінця приготування солянки додайте в каструлю столовий оцет і перемішайте. Зніміть з вогню.
Гарячу солянку розкладіть по стерильним банкам і закатайте. Переверніть догори дном, укутайте чим-небудь теплим і залиште в такому вигляді на 2 дні. Готову солянку приберіть на зберігання в прохолодне місце або починайте дегустувати вже зараз!
Приємного апетиту!
Грибний суп Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами