Хочу поділитися рецептом, який прижився в нашій родині. Коли видається урожайний рік на гриби, ми завжди готуємо солянку з грибами і капустою в банках у великій кількості. Грибна закуска не затримується надовго, скільки б ми її не готували.


Інгредієнти: на 28 порц.

  • Гриби – 3 кг
  • Капуста білоголова 3 кг
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль велика – 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 7 ст. л.
  • Масло рослинне – 0.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати солянку на зиму з грибами і капустою в банках, гриби добре промийте і очистіть. Наріжте тонкими скибочками, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин, а потім злийте через друшляк.




З капусти видалити повядшие листя, наріжте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа. Помідори помийте і наріжте кубиками. Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.

У велику каструлю з товстим дном вилийте півлітра олії, викладіть цибулю і моркву обсмажте, періодично помішуючи, до м’якості. Додайте капусту, помідори, відварені гриби, томатну пасту, велику сіль та цукровий пісок. Все ретельно перемішайте і тушкуйте під кришкою близько півтори години.

Заздалегідь помийте і стерилізуйте банки зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі. За кілька хвилин до кінця приготування солянки додайте в каструлю столовий оцет і перемішайте. Зніміть з вогню.

Гарячу солянку розкладіть по стерильним банкам і закатайте. Переверніть догори дном, укутайте чим-небудь теплим і залиште в такому вигляді на 2 дні. Готову солянку приберіть на зберігання в прохолодне місце або починайте дегустувати вже зараз!

Приємного апетиту!

Грибний суп Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами