Солянка на зиму з капусти – заготовка, яку можна вживати в якості самостійної закуски або додавати в якості заправки в перші страви. Якщо у вас немає бажання або часу стояти на кухні і готувати суп, солянка буде для вас паличкою-виручалочкою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 3 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Морква – 0.5 кг
- Томатна паста – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Гвоздика – 3 бутона
- Вода – 1 склянка
- Лавровий лист – 5 шт.
- Сіль – 2.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ст. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки на зиму з капусти? Капусту пізніх сортів нашаткуйте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа.
Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібним кубиком. Моркву ретельно вимийте і очистіть гострим ножем, але зручніше овочечисткою – так буде швидше. Очищену моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте Сковороду, налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть нарізану цибулю і моркву обсмажте, періодично помішуючи, до м’якості.
Додайте капусту, добре перемішайте, тушкуйте приблизно 20-25 хвилин, при необхідності влийте склянку води. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще 15-20 хвилин.
Посоліть, додайте запашний чорний перець і чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, насіння коріандру і цукровий пісок. Ретельно перемішайте. Додати столовий оцет, все ще раз добре перемішайте і зніміть з вогню.
Попередньо помийте і стерилізуйте чисті банки, кришки обдайте окропом. Гарячу солянку розкладіть по стерильним банкам, накрийте кришками і закатайте з допомогою спеціальної закаточной машинки. Закатані банки переверніть і накрийте ковдрою. Повністю остудіть і приберіть заготовки в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з капусти