Солянка з капусти і грибів хороша тим, що їй можна замінити гарнір або ж подати до столу як окрему страву. Солянку обов’язково оцінять любителі грибів і овочів, вона виходить соковитою, ароматною, з насиченим смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гриби – 400 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатний сік – 200 мл
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати солянку з капусти з грибами? Овочі вимити. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.

Цибулю наріжте кубиками. Моркву натріть на тертці.

Гриби можна взяти будь-які, які вам подобаються. Ми будемо використовувати печериці, наріжте їх шматочками.

Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, викладіть на неї половину цибулі, смажте до золотистого кольору, постійно помішуючи. Додайте до цибулі гриби, смажте до готовності грибів, посоліть і додайте мелений перець.

Обсмажте на соняшниковій олії другу половину цибулі і моркву. Потім перекладіть цибулю і моркву в каструлю, влийте до овочів томатний сік і тушкуйте на повільному вогні, наприкінці посоліть і поперчіть.

Коли маса в каструлі стане оранжевого кольору, додайте капусту. Щоб капуста швидше дійшла до готовності, попередньо пам’ятаєте її руками.

Перекладіть обсмажені гриби в каструлю до капусти, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 2 хвилини. Солянку можна їсти гарячою відразу після приготування і охолодженої, крім того, її можна використовувати як начинку для домашніх пирогів.

Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами Солянка з капусти на сковороді солянка Овочева