Хочеться смакового різноманітності? А продукти в холодильнику тільки самі традиційні? Скористайтеся рецептом солянки з сосисками і картоплею. Колоритний смак солянки різноманітить ваше щоденне меню. Можна використовувати як свіжу, так і квашену капусту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квашена капуста – 500 гр.
- Сосиски – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки з капусти з сосисками і картоплею? Починайте готувати з нарізки овочів. Очистіть і наріжте цибулю півкільцями. Кислу капусту можна також порізати подрібніше.
Потім почистіть і поріжте картоплю. Форма нарізки – на ваш розсуд. Це можуть бути середнього розміру кубики або соломка. Слідом наріжте солоні огірки (середніми кубиками або кружечками).
Тепер сосиски наріжте кільцями. Якщо ви віддаєте перевагу більш пікантний смак, то сосиски краще взяти підкопчені.
Починайте обсмажувати цибулю і капусту. Візьміть глибоку сковорідку, налийте олію і починайте обсмажувати овочі на невеликому вогні приблизно 5-7 хвилин.
Слідом надсилайте картоплю і сосиски. Все перемішайте і тушкуйте 10 хвилин під закритою кришкою.
Тепер додайте томатний сік. Якщо у вас томатна паста, то попередньо розведіть її у воді (200мл.) або огірковому розсолі. Потім додайте спеції.
Потушкуйте солянку ще 20-25 хвилин на повільному вогні. Кришку краще тримати закритою, і не забувайте помішувати. Готову солянку зніміть з плити і дайте їй настоятися ще 5-10 хвилин. Солянка стає ще смачніше на наступний день. Обов’язково спробуйте! Приємного апетиту!
Класична солянка Солянка без огірків Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з капусти з м'ясом солянка Овочева