Солянка – неймовірно смачне блюдо, а тому особливо популярний. Є багато варіантів його приготування і кожна господиня може вибрати свій улюблений смак. Солянка з ковбасою і картоплею виходить по-особливому насиченою і ситної. Такий обід точно не залишить домочадців голодними.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Варена ковбаса – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Томатна паста – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 2.5 л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Маслини або Оливки – за бажанням
- Лимон – за смаком
- Сметана – за бажанням
Процес приготування:
Як приготувати солянку з ковбасою і картоплею? Картоплю очистимо від шкірки, поріжемо невеликими квадратиками і відваримо в киплячій воді до готовності (приблизно 15 хв)
Почистимо і поріжемо кубиками цибулю.
Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці соломкою.
Солоні огірки також поріжемо кубиками або соломкою, як вам більше подобається.
Ковбасу нарізаємо кружальцями, а потім ріжемо їх кубиками.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо.
Пасеруємо цибулю і моркву.
Потім додаємо до них ковбасу і обсмажуємо до золотистого кольору.
Додаємо солоні огірки, томатну пасту і півсклянки кип’яченої води. Залишаємо тушкуватися на 10 хв.
Потім відправляємо вміст сковороди до вареної картоплі, розмішуємо.
Додаємо лавровий лист, сіль і перець, подрібнену зелень, а також лимон, оливки або маслини за бажанням. Варимо протягом 10 хв.
В готову солянку додаємо сметану.
Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка без томатної пасти Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з томатною пастою Солянка збірна м'ясна класична