Перед вами рецепт солянки з ковбасою і куркою – легкого варіанту збірного супу. Приготувавши солянку по даному рецепту, ви здивуєтеся, наскільки вона виходить ситним, наваристою і смачною. Порадуйте себе і свою сім’ю чудовим обідом!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка (на кості) – 250 гр.
- Варена ковбаса – 100 гр.
- Свинина варено-копчена – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 2 шт.
- Вода – 1,5 л
- Огірки мариновані – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Маслини без кісточок – 10 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Зелень – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за смаком
- Лимон – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки з ковбасою і куркою? Куряче м’ясо кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання знімаємо піну, що утворилася, додаємо сіль і продовжуємо варити м’ясо ще 30 хвилин на мінімальному вогні. По готовності виймаємо м’ясо з бульйону, відокремлюємо його від кістки і остуджуємо.
Картопля очищаємо, споліскують водою і потім нарізаємо зручним для вас чином. Після цього перекладаємо нарізану картоплю в бульйон і варимо 20 хвилин до готовності.
Відварену грудинку, ковбасу і варено-копчену свинину нарізаємо невеликими кубиками.
Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо під проточною водою і потім нарізаємо дрібними кубиками. Підготовлені овочі відправляємо обсмажуватися на розігріту сковороду з рослинним маслом.
Нарізаємо кубиками або соломкою маринований огірок і додаємо його в сковороду до овочів. Всі разом тушкуємо 5 хвилин.
Наступний крок – додаємо до вмісту сковороди приблизно 150 мл бульйону з каструлі і томатну пасту.
Далі додаємо до овочів цукровий пісок і сіль. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин.
М’ясну нарізку перекладаємо в каструлю з бульйоном і картоплею.
Далі туди ж відправляємо тушковані овочі в томатній пасті.
Додаємо в солянку чорний мелений перець і лавровий лист.
Нарізаємо маслини кільцями і також викладаємо їх в каструлю. Варимо солянку 10 хвилин.
Подрібнюємо часник і додаємо його разом з паприкою і подрібненою зеленню в солянку. Продовжуємо варити ще 5 хвилин і можна вимикати газ.
Накриваємо готове блюдо кришкою і настоюють 15 хвилин. Потім можна розливати солянку по тарілках, додати сметану і кружечок лимона і пригощатися.
Приємного вам апетиту!
Класична солянка Солянка з картоплею, ковбасою, огірком і маслинами Солянка з куркою Солянка з куркою і ковбасою Солянка з куркою, ковбасою і картоплею Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична