Це рецепт солянки з квашеної капусти з картоплею відноситься більше до другого блюда і буде у вас відмінним гарніром до м’яса і смачною їжею для пісного столу. Якщо капуста дуже кисла, то її треба промити і потім готувати солянку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Квашена капуста – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати солянка з квашеною капустою і картоплею легко! Почистіть і помийте картоплю. Потім наріжте його на велику соломку або на брусочки, як вам більше подобається.

У глибокій сковорідці розігрійте рослинну олію і посмажте в ньому нарізану картоплю до рум’яного кольору. Смажте на середньому вогні.

Потім до смаженій картоплі покладіть нашатковану на чверть колечка цибулину.

Додайте сіль за своїм смаком і посмажте картоплю з цибулею ще протягом 5 хвилин.

Квашену капусту промийте холодною водою і порубаєте ножем на шматочки, адже вони бувають дуже довгі.

Капусту перекладіть в сковорідку до обсмаженою картоплі і цибулі, перемішайте і готуйте солянку на маленькому вогні протягом 7 хвилин. Сковорідку кришкою не закривайте і не забувайте всі періодично помішувати.

За цей час сік з сковорідки випарується, і капуста повинно трохи обсмажитися.

До кінця готування насипте до солянці гранульований часник, перемішайте і дайте їй 15 хвилин настоятися під закритою кришкою.

Солянка з квашеною капустою і картоплею готова. Розкладіть її на порційні тарілки, декорують зеленню і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Солянка без м'яса Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з квашеної капусти