Це рецепт солянки з квашеної капусти з картоплею відноситься більше до другого блюда і буде у вас відмінним гарніром до м’яса і смачною їжею для пісного столу. Якщо капуста дуже кисла, то її треба промити і потім готувати солянку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 1 кг
- Квашена капуста – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати солянка з квашеною капустою і картоплею легко! Почистіть і помийте картоплю. Потім наріжте його на велику соломку або на брусочки, як вам більше подобається.
У глибокій сковорідці розігрійте рослинну олію і посмажте в ньому нарізану картоплю до рум’яного кольору. Смажте на середньому вогні.
Потім до смаженій картоплі покладіть нашатковану на чверть колечка цибулину.
Додайте сіль за своїм смаком і посмажте картоплю з цибулею ще протягом 5 хвилин.
Квашену капусту промийте холодною водою і порубаєте ножем на шматочки, адже вони бувають дуже довгі.
Капусту перекладіть в сковорідку до обсмаженою картоплі і цибулі, перемішайте і готуйте солянку на маленькому вогні протягом 7 хвилин. Сковорідку кришкою не закривайте і не забувайте всі періодично помішувати.
За цей час сік з сковорідки випарується, і капуста повинно трохи обсмажитися.
До кінця готування насипте до солянці гранульований часник, перемішайте і дайте їй 15 хвилин настоятися під закритою кришкою.
Солянка з квашеною капустою і картоплею готова. Розкладіть її на порційні тарілки, декорують зеленню і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Солянка без м'яса Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з квашеної капусти