По своїй насиченості солянка з квашеною капустою може вважатися повноправним головним блюдом, тим більше, з додаванням свинини. І нехай воно досить калорійна, зате забезпечує ситість на півдня.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 1 кг
- Квашена капуста – 1 кг
- Томатна паста – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Петрушка – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 250 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки з квашеною капустою з свинини? Нарізаємо свинину на довгасті шматочки. Ставимо на плиту великий казан і наливаємо в нього масло так, щоб воно заповнило дно цілком. Викладаємо нарізану свинину в казан і смажимо. Спочатку – на великому вогні: до моменту, коли м’ясо почне покриватися легкої кіркою. Після цього зменшуємо вогонь до середнього. Додаємо мелений чорний перець і сіль. Смажимо протягом 10 хвилин і викладаємо м’ясо з казана.
Дрібно ріжемо квашену капусту. Кладемо її в казан, в якому було м’ясо, і підливаємо ще трохи соняшникової олії. Потім вливаємо в казан 100 мл води, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися на малому вогні на 20 хвилин.
Додаємо в капусту цукор і томатну пасту, перемішуємо і знову закриваємо кришкою.
Через 5 хвилин додаємо до капусти обсмажені шматки свинини і ще 150 мл води. Перемішуємо все і накриваємо казан кришкою.
Ріжемо цибулю і отримуємо невеликі кубики, пасеруємо. Моркву нарізаємо соломкою і теж відправляємо пассироваться. Їх можна розділити, а можна робити пасерування разом в одній сковороді. Після того, як капуста протушкується протягом півгодини, засипаємо в казан моркву, подрібнений часник і цибулю.
Подрібнюємо петрушку і кріп, додаємо їх в казан і перемішуємо. Тушкуємо солянку ще приблизно 40-60 хвилин на малому вогні. Можна визначити готовність станом капусти: вона повинна бути м’якою.
Солянка Солянка з квашеної капусти Солянка з квашеної капусти з м'ясом Солянка з квашеної капусти зі свининою Солянка зі свининою