Урізноманітнити свої улюблені заготовки ви можете смачною гострою солянкою з солоними огірками і квашеною капустою. Аромат і приємну гостроту додають спеції.
Інгредієнти: на 2 л.
- Квашена капуста – 2 кг
- Огірки солоні – 500 гр.
- Томатна паста – 150 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Сіль – 40 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Перець чилі – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – за смаком
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки з огірками, грибами і квашеною капустою на зиму? Гриби можна використовувати для страви і лісові, і печериці. Почистіть їх і відваріть 20 хвилин. Викладіть їх у друшляк і перемішайте, щоб стекла зайва рідина. Наріжте гриби слайсами.
Очищений цибулю сполосніть і подрібніть кубиком. Обсмажте в розігрітій сковороді на олії. Гриби викладіть в цибулю, перемішайте і смажте 5 хвилин.
Огірки нарізайте середнім кубиком або смужками. Замість солоних огірочків можна взяти мариновані.
Капусту відіжміть від рідини. Якщо вона дуже солона – промийте її під проточною водою. Всі інгредієнти складіть в каструлю, додайте томатну пасту, розведену теплою водою, і перемішайте.
Поставте каструлю на середній вогонь. Додайте масло, сіль, спеції і цукор. Розмішайте масу і варіть на малому вогні 60 хвилин.
Коли капуста приготується, влийте оцет і через 1 хвилину вимкніть вогонь і розподіліть заготовку в стерильні банки. Закупорьте тару кришками, переверніть і укутайте. Залиште банки остигати добу.
Приємного апетиту!
Салат з огірків пальчики оближеш Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами