Зазвичай при згадці солянки, закатанной на зиму, завжди йде уточнення «грибна», проте можна приготувати солянку з помідорами, капустою та морквою на зиму. Т. к. гриби важко перетравлюються і засвоюються людським організмом, на відміну від капусти. Тому сьогодні пропоную приготувати на зиму капустяну солянку з помідорами, морквою і цибулею.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 10 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку з помідорами, капустою та морквою на зиму, овочі почистити і помити, приготувати приправи.
Моркву натерти на крупній тертці.
Нашаткувати капусту тонкою соломкою.
Лук очистити і порізати півкільцями.
Томати потримати 1 хв. в окропі, потім перекласти в крижану воду і зняти шкірку.
Нарізати почищені томати маленькими кубиками.
В казан або гусятницю налити рослинного масла, далі воно буде подливаться в процесі гасіння.
Покласти нашатковану цибулю і моркву, обсмажувати 10 хв
Додати подрібнені томати, тушкувати 10 хв
Всипати нашатковану капусту, перемішати і готувати ще півгодини.
часник Потерти на дрібній тертці.
Покласти перець, часник і лавровий лист, тушкувати 10 хв
Солянка готова.
Стерилізувати банки, укласти в них закуску і влити в кожну півлітрову банку по 1 ч. л. оцту, закатати.
Приємного апетиту!
Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Солянка Солянка з капусти