Зазвичай при згадці солянки, закатанной на зиму, завжди йде уточнення «грибна», проте можна приготувати солянку з помідорами, капустою та морквою на зиму. Т. к. гриби важко перетравлюються і засвоюються людським організмом, на відміну від капусти. Тому сьогодні пропоную приготувати на зиму капустяну солянку з помідорами, морквою і цибулею.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 10 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати солянку з помідорами, капустою та морквою на зиму, овочі почистити і помити, приготувати приправи.

Моркву натерти на крупній тертці.

Нашаткувати капусту тонкою соломкою.

Лук очистити і порізати півкільцями.

Томати потримати 1 хв. в окропі, потім перекласти в крижану воду і зняти шкірку.

Нарізати почищені томати маленькими кубиками.

В казан або гусятницю налити рослинного масла, далі воно буде подливаться в процесі гасіння.

Покласти нашатковану цибулю і моркву, обсмажувати 10 хв

Додати подрібнені томати, тушкувати 10 хв

Всипати нашатковану капусту, перемішати і готувати ще півгодини.

часник Потерти на дрібній тертці.

Покласти перець, часник і лавровий лист, тушкувати 10 хв

Солянка готова.

Стерилізувати банки, укласти в них закуску і влити в кожну півлітрову банку по 1 ч. л. оцту, закатати.

Приємного апетиту!

Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Солянка Солянка з капусти