Ситна солянка з рисом допоможе вгамувати голод в обідню перерву. В цей суп можна використовувати асорті м’ясних продуктів з холодильника. В рецепті використовується картопля, що нечасто зустрічається в приготуванні солянки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 65 гр.
- Вода – 1 л
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- М’ясні вироби (подрібнені) – 1 склянка
- Маслини без кісточок – 18 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Часник – 1 зуб.
- Вода – 0.33 ст.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати солянку з рисом, треба відсипати необхідну кількість рису. Якщо вимірювати склянкою, то потрібно приблизно 1/3 склянки.
Літр води вилити в каструлю і довести до кипіння. Рис промити холодною водою. Коли вода в каструлі закипить, викласти туди вологий рис.
Цибулю з морквою очистити. Цибулю порізати кубиками стандартного розміру, моркву крупно потерти на тертці.
Рослинна нагріти масло в сковороді і обсмажити цибулю з морквою. Додати третину склянки води в сковороду, трохи загасити масу.
Викласти до овочів томатну пасту, перемішати. Довести масу до кипіння і через 2 хв. вимкнути вогонь.
очищену картоплю Порізати невеликими брусочками. Коли рис наполовину звариться, додати картоплю в бульйон.
ковбаски Порізати, варене м’ясо, шинку або інші м’ясні продукти соломкою, щоб вона влізла в склянку.
Коли звариться картопля в бульйоні, всипати туди м’ясне асорті.
Мариновані огірки подрібнити кубиками і також відправити у солянку.
Маслини порізати кружечками, додати в каструлю.
Засмажку з сковороди викласти в суп, перемішати, довести солянку до кипіння, варити 1 хв. і вимкнути.
Зубчик часнику і митий зелень дрібно нашаткувати і додати в суп. Дати настоятися приблизно 20-30 хв
Розлити солянку з рисом по порційних тарілках і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка з картошкой Солянка з маслинами