Обов’язково спробуйте цю приголомшливу заготовку з недозрілі томатами. Можете додати її в суп або подавати як холодну закуску, а ще дуже смачно їсти вприкуску з хлібом.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки на зиму з зеленими помідорами. Добре промийте овочі. Помідори наріжте невеликими часточками, видаливши плодоніжку. Викладіть шматочки у великий таз або каструлю.
Очищену моркву сполосніть і крупно подрібніть за допомогою терки. Додайте її до томатів.
У перцю видаліть плодоніжку і насіння і нарізайте його соломкою. Надсилайте до інших овочів.
Цибулину очистіть, промийте і наріжте половинами кілець.
Перемішайте інгредієнти руками.
Засипте в них сіль і цукор і дайте постояти 2 години. За вказаний час інгредієнти дадуть сік.
Далі додайте масло і ставте солянку варитися від кипіння 35 хвилин на малому вогні, постійно помішуючи, щоб заготовка не підгоріла.
Продегустуйте блюдо і при бажанні відкоригуйте смак приправами. Додайте оцет, розмішайте і варіть 5 хвилин.
Наповніть простерилізовані банки солянкою до верху, закупорьте кришками, переверніть і укрийте теплою тканиною. Залиште солянку повільно остигати на 8 годин.
Приємного апетиту!
Зелені помідори на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків