Обов’язково спробуйте цю приголомшливу заготовку з недозрілі томатами. Можете додати її в суп або подавати як холодну закуску, а ще дуже смачно їсти вприкуску з хлібом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування солянки на зиму з зеленими помідорами. Добре промийте овочі. Помідори наріжте невеликими часточками, видаливши плодоніжку. Викладіть шматочки у великий таз або каструлю.

Очищену моркву сполосніть і крупно подрібніть за допомогою терки. Додайте її до томатів.

У перцю видаліть плодоніжку і насіння і нарізайте його соломкою. Надсилайте до інших овочів.

Цибулину очистіть, промийте і наріжте половинами кілець.

Перемішайте інгредієнти руками.

Засипте в них сіль і цукор і дайте постояти 2 години. За вказаний час інгредієнти дадуть сік.

Далі додайте масло і ставте солянку варитися від кипіння 35 хвилин на малому вогні, постійно помішуючи, щоб заготовка не підгоріла.

Продегустуйте блюдо і при бажанні відкоригуйте смак приправами. Додайте оцет, розмішайте і варіть 5 хвилин.

Наповніть простерилізовані банки солянкою до верху, закупорьте кришками, переверніть і укрийте теплою тканиною. Залиште солянку повільно остигати на 8 годин.

Приємного апетиту!

Зелені помідори на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків