Для хорошої, наваристою рибної солянки потрібно кілька видів риби. Краще, якщо на початку ви зваріть бульйон на пісної риби, а потім туди ж додати рибу жирну, солону рибу або малосольну. Також не забудьте і про каперси, про оливки або маслини і про лимон, хоча спочатку такими заморськими приправами російська солянка не сдабривалась, а для кислоти туди додавали трохи малосольних огірочків і огірковий розсіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Окунь морський – 500 гр.
  • Окунь річковий – 1 шт.
  • Сьомга слабосолона – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливки – 1 банка
  • Каперси – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування солянки рибної збірної. Гострим ножем обробити рибу: голови і хвости відріжте, відокремте філе від кісток і відкладіть його вбік. Хвости, кістки і голови викладіть в каструлю, залийте холодною водою в обсязі близько трьох літрів.

Зваріть бульйон, знімаючи пінку. Потім додайте прянощі і сіль, і варіть рибу до готовності.

В невеликий сотейник або в каструльку вилийте розсіл з огірків, доведіть до кипіння і відцідіть його через сито в бульйон. Дрібно нарубаєте солоні огірочки.

ріпчасту Цибулю подрібніть, обсмажте до м’якості на олії, додайте в бульйон, підсолити і поперчіть бульйон, можна додати туди ж і спеції для риби. Подрібнені солоні огірки додайте в бульйон.

Сиру рибну м’якоть наріжте шматками, також наріжте і м’якоть слабосоленого лосося.

У киплячий бульйон додайте всю рибу і варіть солянку до готовності риби, хвилин 15-20.

Оливки і каперси разом з розсолом додайте в солянку, дайте супу покипіти пару хвилин. Вимкніть вогонь; можна присипати солянку свіжої рубаною зеленню і дати їй настоятися під кришкою хвилин 10-15.

Готову рибну солянку подавайте до столу гарячою з часточками лимона.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка без огірків Солянка з маслинами