Для хорошої, наваристою рибної солянки потрібно кілька видів риби. Краще, якщо на початку ви зваріть бульйон на пісної риби, а потім туди ж додати рибу жирну, солону рибу або малосольну. Також не забудьте і про каперси, про оливки або маслини і про лимон, хоча спочатку такими заморськими приправами російська солянка не сдабривалась, а для кислоти туди додавали трохи малосольних огірочків і огірковий розсіл.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Окунь морський – 500 гр.
- Окунь річковий – 1 шт.
- Сьомга слабосолона – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Огірки солоні – 3 шт.
- огірковий Розсіл – 1 склянка
- Лавровий лист – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Оливки – 1 банка
- Каперси – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки рибної збірної. Гострим ножем обробити рибу: голови і хвости відріжте, відокремте філе від кісток і відкладіть його вбік. Хвости, кістки і голови викладіть в каструлю, залийте холодною водою в обсязі близько трьох літрів.
Зваріть бульйон, знімаючи пінку. Потім додайте прянощі і сіль, і варіть рибу до готовності.
В невеликий сотейник або в каструльку вилийте розсіл з огірків, доведіть до кипіння і відцідіть його через сито в бульйон. Дрібно нарубаєте солоні огірочки.
ріпчасту Цибулю подрібніть, обсмажте до м’якості на олії, додайте в бульйон, підсолити і поперчіть бульйон, можна додати туди ж і спеції для риби. Подрібнені солоні огірки додайте в бульйон.
Сиру рибну м’якоть наріжте шматками, також наріжте і м’якоть слабосоленого лосося.
У киплячий бульйон додайте всю рибу і варіть солянку до готовності риби, хвилин 15-20.
Оливки і каперси разом з розсолом додайте в солянку, дайте супу покипіти пару хвилин. Вимкніть вогонь; можна присипати солянку свіжої рубаною зеленню і дати їй настоятися під кришкою хвилин 10-15.
Готову рибну солянку подавайте до столу гарячою з часточками лимона.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без огірків Солянка з маслинами