Це чудове перше блюдо сягає своїм корінням далеко в минуле. Готувати його можна з будь-якого виду м’яса і копченостей, а досить відчутну кислинку йому надають солоні огірки і маслини.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Копчена ковбаса – 200 гр.
  • Сосиски – 2 – 4 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Маслини – 180 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки зі свининою? Покладіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і перець, поставте на плиту і варіть до готовності м’яса.

Вийміть м’ясо з бульйону, остудити його.

Всі м’ясні інгредієнти наріжте невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями.

Петрушку помийте і нарубаєте ножем.

Солоні огірки наріжте дрібними кубиками.

На розігріту сковороду налийте невелику кількість соняшникової олії, тушкуйте разом цибулю, петрушку, огірки і томатну пасту, буде достатньо 7-10 хвилин.

В бульйон від свинини викладіть зажарку і варіть 10 хвилин на повільному вогні.

Наступним кроком відправте в каструлю нарізане м’ясо і ковбаси.

Маслини можна класти в солянку цілком або розрізати на кілька шматочків. Суп посоліть за смаком, доведіть його до кипіння, зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і дайте настоятися 5-10 хвилин.

Готову солянку можна прикрасити скибочками лимона і зеленню.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка з копченостями Солянка з копченою ковбасою Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з маслинами Солянка з сосисками Солянка збірна м'ясна класична Солянка зі свининою