Це чудове перше блюдо сягає своїм корінням далеко в минуле. Готувати його можна з будь-якого виду м’яса і копченостей, а досить відчутну кислинку йому надають солоні огірки і маслини.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Варена ковбаса – 200 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Копчена ковбаса – 200 гр.
- Сосиски – 2 – 4 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Маслини – 180 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки зі свининою? Покладіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і перець, поставте на плиту і варіть до готовності м’яса.
Вийміть м’ясо з бульйону, остудити його.
Всі м’ясні інгредієнти наріжте невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями.
Петрушку помийте і нарубаєте ножем.
Солоні огірки наріжте дрібними кубиками.
На розігріту сковороду налийте невелику кількість соняшникової олії, тушкуйте разом цибулю, петрушку, огірки і томатну пасту, буде достатньо 7-10 хвилин.
В бульйон від свинини викладіть зажарку і варіть 10 хвилин на повільному вогні.
Наступним кроком відправте в каструлю нарізане м’ясо і ковбаси.
Маслини можна класти в солянку цілком або розрізати на кілька шматочків. Суп посоліть за смаком, доведіть його до кипіння, зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і дайте настоятися 5-10 хвилин.
Готову солянку можна прикрасити скибочками лимона і зеленню.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка з копченостями Солянка з копченою ковбасою Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з маслинами Солянка з сосисками Солянка збірна м'ясна класична Солянка зі свининою