Солені опята без загортання прості в приготуванні. За смаком гриби виходять соковитими і пікантними. Закуску можна додавати в салати, а також подавати в якості доповнення до гарячих страв.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Опеньки свіжі – 3 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – за смаком
- Насіння кропу – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як солити опеньки без загортання? Очищаємо опеньки, заливаємо водою і доводимо до кипіння, після чого варимо ще 20 хвилин.
Відкидаємо гриби на друшляк, даємо стекти воді.
Заливаємо опеньки літром холодної води. Знову доводимо до кипіння.
Додаємо в каструлю з грибами сіль, цукор, лаврове листя, насіння кропу і перець. Кип’ятимо 15 хвилин.
Очищаємо часник, нарізаємо його невеликими шматочками, додаємо їх в каструлю разом з оцтом.
Варимо опеньки зі спеціями ще 10 хвилин, після чого знімаємо каструлю з вогню і щільно закриваємо рушником або пергаментним папером. Даємо повністю охолонути.
Після остигання солені опята готові вживання. Також їх можна розподілити по банкам і відправити на зберігання.
Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Як приготувати опеньки - рецепти