Дуже ситне і смачне блюдо з курки і баклажанів можна з легкістю заготовити на зиму. Ця заготовка вам стане в нагоді в якості основного блюда або добавки в рагу, супи, як холодний салат. Обов’язково спробуйте соте по цьому рецепту, воно виходить дуже ніжним і добре зберігається.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати соте з баклажанів на зиму з оцтом просто! Перед тим як заготовити на зиму соте з баклажанів, візьміть всі овочі, переберіть їх і промийте в проточній воді.
Всі сипучі і рідкі інгредієнти для соте заздалегідь відміряйте, щоб прискорити і спростити процес заготівлі.
Дрібно наріжте очищений цибулю і солодкий болгарський перець.
В миску з перцем і цибулею додайте нарізані півкільцями баклажани. Якщо вони у вас зовсім дрібні, то їх можна нарізати кружечками.
Миску з овочами поставте на плиту, додати масло рослинне, сіль і спеції, після чого почніть гасити їх на помірному вогні. Всі овочі повинні дійти до повної готовності і розм’якнути. Додайте оцет і тушкуйте овочі ще близько десяти хвилин, перемішуючи.
Можете відкласти декілька ложок соте на пробу, а в цей же час простерилізувати банки і кришки, які знадобляться вам для закачування.
Кипляче соте розподіліть по стерильним баночках і відразу ж загорніть. Після того як банки з заготівлею охолонуть, можете забирати їх на зберігання в підвал або комору.
Баклажани з перцем на зиму Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Соте з баклажанів на зиму