Дуже ситне і смачне блюдо з курки і баклажанів можна з легкістю заготовити на зиму. Ця заготовка вам стане в нагоді в якості основного блюда або добавки в рагу, супи, як холодний салат. Обов’язково спробуйте соте по цьому рецепту, воно виходить дуже ніжним і добре зберігається.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати соте з баклажанів на зиму з оцтом просто! Перед тим як заготовити на зиму соте з баклажанів, візьміть всі овочі, переберіть їх і промийте в проточній воді.

Всі сипучі і рідкі інгредієнти для соте заздалегідь відміряйте, щоб прискорити і спростити процес заготівлі.

Дрібно наріжте очищений цибулю і солодкий болгарський перець.

В миску з перцем і цибулею додайте нарізані півкільцями баклажани. Якщо вони у вас зовсім дрібні, то їх можна нарізати кружечками.

Миску з овочами поставте на плиту, додати масло рослинне, сіль і спеції, після чого почніть гасити їх на помірному вогні. Всі овочі повинні дійти до повної готовності і розм’якнути. Додайте оцет і тушкуйте овочі ще близько десяти хвилин, перемішуючи.

Можете відкласти декілька ложок соте на пробу, а в цей же час простерилізувати банки і кришки, які знадобляться вам для закачування.

Кипляче соте розподіліть по стерильним баночках і відразу ж загорніть. Після того як банки з заготівлею охолонуть, можете забирати їх на зберігання в підвал або комору.

Баклажани з перцем на зиму Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Соте з баклажанів на зиму