Соус із слив і болгарського перцю стане відмінним доповненням до м’ясних делікатесів і різних гарнірів. Поєднання в ньому фруктів і овочів надає особливий пікантний смак і насичений аромат. Для його приготування зазвичай використовують сливи «Угорка», так його колір виходить яскраво червоним.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати кетчуп із слив і болгарського перцю просто! Сливи моєму, а потім заливаємо теплою водою і залишити на 15 хв.

Зливаємо воду, розрізаємо кожну сливу на половинки і виймаємо з них кісточки.

Болгарський перець розрізаємо на кілька довгастих шматочків і очищаємо від насіння.

Головки часнику очищаємо і ділимо на зубчики.

Тепер пропускаємо всі продукти через м’ясорубку, або ж можна скористатися блендером.

В отримане пюре засипаємо сіль і цукор, додаємо перець і все добре перемішуємо.

Ставимо пюре на помірний вогонь і доводимо його до кипіння, після чого варимо ще 20 хв.

Розкладаємо соус в стерилізовані банки і закатуємо кришками. Банки залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім ставимо їх в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Кетчуп зі слив Сливи на зиму