Соус із слив і болгарського перцю стане відмінним доповненням до м’ясних делікатесів і різних гарнірів. Поєднання в ньому фруктів і овочів надає особливий пікантний смак і насичений аромат. Для його приготування зазвичай використовують сливи «Угорка», так його колір виходить яскраво червоним.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 головки
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кетчуп із слив і болгарського перцю просто! Сливи моєму, а потім заливаємо теплою водою і залишити на 15 хв.
Зливаємо воду, розрізаємо кожну сливу на половинки і виймаємо з них кісточки.
Болгарський перець розрізаємо на кілька довгастих шматочків і очищаємо від насіння.
Головки часнику очищаємо і ділимо на зубчики.
Тепер пропускаємо всі продукти через м’ясорубку, або ж можна скористатися блендером.
В отримане пюре засипаємо сіль і цукор, додаємо перець і все добре перемішуємо.
Ставимо пюре на помірний вогонь і доводимо його до кипіння, після чого варимо ще 20 хв.
Розкладаємо соус в стерилізовані банки і закатуємо кришками. Банки залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім ставимо їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Кетчуп зі слив Сливи на зиму