Легкий кисло-солодкий соус з чорносливу легко готується будинку своїми руками. Цей апетитний соус чудово поєднується з м’ясом і рибою. Соус з чорносливу можна довго зберігати в холодильнику і краще подавати свіжим і охолодженим. Обов’язково спробуйте цей рецепт, він простий і доступний абсолютно для всіх.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Чорнослив – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Цукор-пісок – 10 – 15 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 40 мл
- Масло вершкове – 40 гр.
- Бульйон з яловичини або Бульйон з курки або Вода – 300 мл
Процес приготування:
Як почати готувати соус з чорносливу? Для початку добре промийте і запарте в окропі чорнослив. Він повинен набрякнути і трохи розм’якнути.
Далі чорнослив наріжте на невеликі шматочки за допомогою гострого ножа. Так буде простіше готувати соус надалі. В цей же час кипіння на плиті питну воду або бульйон.
Ріпчасту цибулю треба очистити і прополоскати у проточній воді, а потім дрібно нарізати ножем. Цибулю злегка обсмажте в рослинному маслі, щоб він розм’як і став напівпрозорим.
Далі додайте до цибулі чорнослив і обсмажте ще пару хвилин на невеликому вогні.
Після цього додайте в сковороду або сотейник з цибулею і чорносливом окріп або киплячий бульйон, накрийте ємність кришкою і тушкуйте до тих пір, поки чорнослив остаточно не розм’якшиться.
В ємність з заготівлею для соусу додайте спеції і цукровий пісок, а також сіль. Пробуйте співвідношення інгредієнтів на смак, соус повинен поєднуватися зі стравами, а не домінувати.
Готовий соус збийте за допомогою блендера до повної однорідності всіх інгредієнтів. Соус повинен бути гладким і однорідним.
Потім додайте в соус розм’якшене вершкове масло і знову збийте його, щоб соус став однорідним і масло повністю розійшлося по консистенції продукту. Якщо ви трохи недобрали рідини, то ви можете злегка розвести соус окропом або киплячим бульйоном.
Новости