Секрет приготування смачного плову на сковороді полягає в правильному поєднанні води і рису. Площа сковороди більше, ніж в звичайній каструлі, бо вона швидше випаровується. Води треба взяти трохи більше, ніж у звичному співвідношенні 1:2, тоді плов вийде дуже смачним і апетитним!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Вода – 3 склянки
- М’ясо – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати співвідношення рису і води для плову на сковороді. М’ясо промиваємо та нарізаємо кубиками середнього розміру.
Цибулю чистимо, нарізаємо його невеликими шматочками.
Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо м’ясо. Смажимо 10 хв., потім додаємо овочі і продовжуємо обсмажувати до м’якого стану 5-7 хв
Рис моєму і викладаємо його на сковороду, заливаємо воду, додаємо сіль і чорний мелений перець. Накриваємо кришкою і готуємо, періодично помішуючи плов, 20 хв.
Приємного апетиту!
Плов Плов з м'ясом Плов з розсипчастим рисом Плов на сковороді Співвідношення рису і води для плову в мультиварці