Плов з яловичі фаршем – відмінний варіант швидкого ситного обіду. За великим рахунком, фарш можна використовувати будь-який. А от рис краще брати саме довгозерний, так як він не злипається при готуванні і залишається розсипчастим. Також добре підходить для плову пропарений вид рису. Для ароматизації зручно використовувати вже готову приправу для плову, в якій всі прянощі збалансовані за смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис довгозерний – 1 склянка
  • Яловичий фарш – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з яловичим фаршем легко! У глибокій товстостінній сковороді або в казані розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром в півтора сантиметра. Далі викладаємо в гаряче масло яловичий фарш, лопаткою розбиваємо його до розсипчастості. Обсмажуємо на середньому вогні протягом п’яти-семи хвилин. М’ясна маса повинна поміняти колір і виділити рідина.

Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики. Висипаємо в сковороду до фаршу моркву разом з цибулею, перемішуємо, продовжуємо обсмажувати все разом ще п’ять хвилин. Не забуваємо перемішувати, щоб суміш не підгоріла. До кінця обсмажування шматочки цибулі повинні стати прозорими, а морква повинна зм’якшитися.

Паралельно готуємо рис: поміщаємо його в сито і промиваємо під струменем проточної води до прозорості. Викладаємо крупу в сковороду до підготовленої м’ясної зажарки і перемішуємо всі разом.

Продовжуємо обсмажувати рис із засмажкою, поки зерна не стануть прозорими. Це зажадає приблизно дві-три хвилини.

Посипаємо вміст сковороди сіллю і приправою для плову. Зубки часнику промиваємо в лушпинні, не очищаючи. Плоскою стороною ножа придавлюємо зубки, щоб вони активніше віддавали свій аромат. Кладемо їх поверх рису з фаршем.

Вливаємо таку кількість гарячої води, щоб вона покрила рис на півтора-два сантиметри. Закриваємо сковороду кришкою і доводимо майбутній плов до кипіння. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо плов протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.

Після закінчення цього часу вимикаємо плиту і даємо страві настоятися і дійти до готовності ще десять-п’ятнадцять хвилин під кришкою.

Готовий плов розкладаємо по порціях і подаємо на стіл в гарячому вигляді з зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Плов в казані Плов з довгозерним рисом Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною Плов з яловичиною в казані на плиті Плов на сковороді