Для правильного, смачного плову важливо дотримуватися пропорції рису і води. При варінні в каструлі зазвичай беруть 1:2 інгредієнтів. Такий рис виходить красивим і розсипчастим, а плов смачним і апетитним. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1,5 склянки
- Вода – 3 склянки
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Яловичину чистимо від плівки і промиваємо. Потім ріжемо її кубиками приблизно 1,5*1,5 див.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими шматочками.
Тепер почистимо моркву, а потім промиємо і натремо з допомогою великої терки.
сковороду Змащуємо рослинним маслом, розігріваємо його і обсмажуємо шматочки яловичини 5-7 хв. Додаємо овочі і продовжуємо смажити ще 10 хв
Рис промиваємо в друшляку і відправляємо в киплячу воду, варимо 130 хв. поле кипіння.
Потім додаємо рис м’ясо з цибулею і морквою, а також спеції і сіль за смаком. Перемішуємо і обсмажуємо і викладаємо 5-7 хв
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов Плов з яловичини з рисом Співвідношення рису і води для плову в мультиварці Узбецький плов