Приготуйте смачну справжню солянку з копченостями на звану вечерю. Ваші гості неодмінно отримають незабутні враження від ароматного страви. Навариста солянка припаде до смаку всім любителям м’ясних виробів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 200 гр.
  • Індичка – 200 гр.
  • Копчені курячі стегенця – 2 шт.
  • мисливські Ковбаски – 3 шт.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Окіст варено-копчений – 50 гр.
  • Сардельки копчені – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Огірки солоні (бочкові) – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Оливки – 50 гр.
  • Маслини – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати справжню солянку з копченостями просто! Яловичину і індичку добре промийте, викладіть в каструлю, залийте водою. Поставте на вогонь. Цибулину очистіть від лушпиння. Морква добре помийте, очистіть за допомогою овочечистки. Очищені овочі викладіть в каструлю, додайте чорний перець горошком. Доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася і варіть на тихому вогні протягом півтора годин.

Дві цибулини очистіть і дрібно наріжте. Викладіть на розігріту сковороду і обсмажте до м’якості. Бочкові огірки наріжте дрібними кубиками і викладіть в сковороду, додайте томатну пасту. Додати огірковий розсіл і пару ополоників бульйону. Всипте цукровий пісок і тушкуйте близько 15 хвилин.

М’ясні вироби наріжте улюбленим способом – кубиками або соломкою. З бульйону готове м’ясо вийміть і наріжте так само, як інші м’ясні інгредієнти. Виловите моркву і цибулю – вони більше не знадобляться.

В каструлю з бульйоном відправте в першу чергу піджарку і лавровий лист, а потім нарізані м’ясні інгредієнти. Доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і вимкніть вогонь. Маслини і оливки наріжте кільцями або половинками і відправте в каструлю. Дайте страві настоятися протягом 15 хвилин.

Гаряче блюдо прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню і часточкою лимона. Подавайте справжню солянку з копченостями разом зі сметаною.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка з куркою Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з маслинами Солянка з томатною пастою Солянка з яловичиною і ковбасою Солянка на курячому бульйоні