М’ясо індички славиться своїми корисними властивостями. Швидкий спосіб приготувати м’ясну страву на вечерю – це скористатися сковородою. Пропонуємо вам 8 рецептів приготування соковитих стейків з індички на будь-який випадок і смак.
Стейки з індички, приготовані на сковороді гриль, вельми апетитно виглядають і мають чудовий смак. Які вибрати спеції і прянощі для цієї страви, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Грудка індички – 2 шт.
- Гірчиця французька – 2 ст. л.
- Прованські трави – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оцет винний червоний – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати стейк з грудки індички на сковороді гриль. М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками. Зерна гірчиці перетріть в ступці.
Розсипте на обробній дошці сіль, гірчицю, прованські трави і обваляйте в них м’ясо.
Потім збризніть індичку лимонним соком, винним оцтом і оливковою олією. Залиште маринуватися в холодильнику на 3-4 години.
Перед тим, як приступити до смаження, промокніть стейки паперовими рушниками і видаліть залишки спецій. Обсмажте стейки на сковороді гриль, притискаючи лопаткою, по 2-3 хвилини з кожного боку.
Потім ще по 2 хвилини з кожного боку, щоб малюнок сковороди добре пропечатался. Після обжарювання дайте м’ясу відпочити 10-15 хвилин, загорнувши у фольгу разом з невеликим шматочком вершкового масла. За цей час м’ясо дійде і стане дуже соковитим. Подавайте стейки на стіл зі свіжими овочами на ваш смак.
Приємного апетиту!
Стейки з індички