Максимально смачно стрілки часнику можна заготовити у вигляді пасти: мало хто здогадується використовувати часникові стрілки в такому вигляді. А адже це не тільки джерело вітамінів, але і основа для пікантної маси, яку можна додавати в супи, соуси, гарніри, намазувати на бутерброди в якості основи і просто мазати на хліб.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Часникові стрілки – 500 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Рецепт стрілок часнику на зиму пальчики оближеш простий у приготуванні! Стрілки часнику зібрати перед приготуванням. Зрізати бутони, а також нижню щільну частину стебел. Далі стрілки нарізати смужками по 4-5 см завдовжки. Помити часникові стрілки, відкинути на сито і дати стекти воді.

Пропустити стрілки часнику через м’ясорубку з насадкою з дрібними отворами або подрібнити в кухонному комбайні або блендері.

Всипати в масу сіль, перемішати.

Влити до стрілок рослинне масло без запаху, можна використовувати на вибір соняшникова, оливкова або кукурудзяна. Перемішати і влити оцет.

Все знову перемішати. При бажанні можна додати в масу зелень, але це необов’язково, ми готуємо без неї.

Невеликий стручок перцю чилі дрібно нарізати, всипати в пасту зі стрілок і перемішати. Перекласти пасту з часникових стрілок у простерилизованную банку і закрутити кришкою. Зберігати в холодильнику до вживання.

Приємного апетиту!

Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму