Максимально смачно стрілки часнику можна заготовити у вигляді пасти: мало хто здогадується використовувати часникові стрілки в такому вигляді. А адже це не тільки джерело вітамінів, але і основа для пікантної маси, яку можна додавати в супи, соуси, гарніри, намазувати на бутерброди в якості основи і просто мазати на хліб.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Часникові стрілки – 500 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Рецепт стрілок часнику на зиму пальчики оближеш простий у приготуванні! Стрілки часнику зібрати перед приготуванням. Зрізати бутони, а також нижню щільну частину стебел. Далі стрілки нарізати смужками по 4-5 см завдовжки. Помити часникові стрілки, відкинути на сито і дати стекти воді.
Пропустити стрілки часнику через м’ясорубку з насадкою з дрібними отворами або подрібнити в кухонному комбайні або блендері.
Всипати в масу сіль, перемішати.
Влити до стрілок рослинне масло без запаху, можна використовувати на вибір соняшникова, оливкова або кукурудзяна. Перемішати і влити оцет.
Все знову перемішати. При бажанні можна додати в масу зелень, але це необов’язково, ми готуємо без неї.
Невеликий стручок перцю чилі дрібно нарізати, всипати в пасту зі стрілок і перемішати. Перекласти пасту з часникових стрілок у простерилизованную банку і закрутити кришкою. Зберігати в холодильнику до вживання.
Приємного апетиту!
Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму