Часникові стрілки – ароматний інгредієнт для багатьох страв. Поєднання стрілок часнику зі свининою є дуже вдалим. Якщо ви любитель пікантною їжі, то ця страва припаде вам до смаку. Пряний аромат і незвичність смаку – те, чим приваблюють часникові стрілки зі свининою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Часникові стрілки – 200 гр.
- Свинина – 200 гр.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Устричний соус – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування стрілок часнику зі свининою? Часникові стрілки промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками (5-7 см). У каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього відправляємо часникові стрілки в киплячу воду на 5 хвилин. Через деякий час витягаємо стрілки часнику з води.
Свинину слід нарізати соломкою, довжина якої становитиме 5-7 див.
Ставимо сковороду на вогонь, вливаємо туди кунжутне масло. Коли сковорода розжариться, відправляємо обсмажуватися свинину (приблизно 3-4 хвилини).
Після цього викладаємо в сковороду до свинини слабо відварені часникові стрілки. Приготоване блюдо помішуємо. Практично в кінці приготування додаємо в блюдо соєвий і устричний соус, приправляємо сіллю і перцем за смаком. Тримаємо страву на вогні ще приблизно 3-4 хвилини і вимикаємо газ.
Готові стрілки часнику зі свининою викладаємо на блюдо і відразу подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Смажені стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом Стрілки часнику зі свининою Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи