Класичний суп харчо з свинини з картоплею виходить ситним і дуже смачним. Не так давно відкрила для себе цей рецепт. На просторах Інтернету неосяжне кількість рецептів, але мені сподобався саме цей.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Свинина – 500 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 2,5 л
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Кінза – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати суп харчо класичний з свинини з картоплею, свинину ретельно промийте в проточній воді. Наріжте шматочками середнього розміру.
Підготовлене м’ясо викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Посоліть і додайте лавровий лист. Залийте холодною водою.
поставте Каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і варіть свинину 40-50 хвилин.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, нарізати середнім кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком.
Часник очистіть від лушпиння, промийте. Кинзу і петрушку сполосніть і обсушіть, струсивши зайву вологу. Зелень і часник подрібніть гострим ножем.
Помідори вимийте, очистіть від плодоніжок і шкірки, попередньо обдавши окропом. Дрібно наріжте.
Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів.
Потім додайте зварену свинину. У киплячий бульйон відправте картоплю і рис, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.
добре розігрійте Сковороду, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.
В сковороду додайте подрібнені помідори і томатну пасту. Перемішайте, влийте ополоник м’ясного бульйону і тушкуйте на мінімальному вогні 10 хвилин.
Приготовану засмажку зі свининою акуратно перекладіть в каструлю з супом. Додайте чорний мелений перець, хмелі-сунелі, подрібнений часник і зелень.
Ретельно перемішайте харчо, доведіть до кипіння. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10 хвилин.
Класичний суп харчо з свинини з картоплею подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з рисом Харчо з свинини з рисом і картоплею