Суп Харчо – це винахід грузинської кухні, яку використовують у багатьох країнах світу, адаптуючи його під свій смак. Традиційний грузинський суп варять з бараниною, гострим перцем, ткемалі або аджикою. Вашим увазі пропонується суп Харчо з куркою, картоплею і рисом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 500 гр.
- Вода – 3 л
- Рис білий – 1 склянка
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Кетчуп або Томатна паста – 200 гр.
- Приправа Італійські трави – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 3 – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт супу харчо на курячому бульйоні з картоплею і рисом гранично простий! Спочатку необхідно зварити курячий бульйон. Для цього промити шматки курки (можна брати будь-які, але з курячою грудкою бульйон виходить менш наваристим), очистити їх від шкірки, залити водою (для першого бульйону вистачити і 2-х літрів) і довести до кипіння на плиті. Як тільки бульйон закипить, його необхідно злити, каструлю помити. Залити знову 3 літра води, додати сіль, лавровий лист і варити курку до готовності. Після того як курка звариться, дістати її, охолодити і нарізати шматочками, попередньо відокремивши від кісток.
В курячий бульйон всипати овочеву приправу і додати промитий рис.
Очистити цибулю, часник, моркву і нарізати шматочками. Обсмажити на рослинному маслі.
Під час обсмажування додати шматочок вершкового масла і томатну пасту. Замінити на томатну пасту можна кетчупом, консервованими томати у власному соку або свіжими помідорами, попередньо подрібненими. Все добре перемішати і готувати ще протягом 10 хвилин.
Поки зажарка готуватися, додати в бульйон картоплю, нарізану невеликими кубиками.
Перемістити засмажку зі сковороди в каструлю. Перемішати і варити поки не приготується рис і картопля (орієнтовно 10-15 хвилин, час залежить від сорту картоплі, який ви використовуєте).
В кінці додати нарізане куряче м’ясо і зелень за бажанням (можна використовувати, як свіжу, так і заморожену зелень). Знову добре перемішати і варити ще 10 хвилин.
Суп Харчо готовий. Залишилося розлити його по тарілках і при бажанні додати дрібно нарізаний часник, ткемалі або аджику.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з курки з картоплею Харчо з курки з рисом Харчо з курки з рисом і картоплею Харчо з рисом і томатною пастою