Дослідним шляхом доведено, що супи з галушками і курячою грудкою особливо подобаються дітям. І навіть ті, хто зазвичай відмовляється від тарілки першого страви, від такого супу з химерними шматочками тіста залишаються в захваті. Магію галушок варто частіше використовувати в сімейному меню! Пропонуємо рецепт супу з курячою грудкою, овочами і повітряними галушками. Ситно, соковито, смачно, і при цьому легко і просто.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 3 л
- Куряча грудка (варена) – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 0.75 ст.
- Кефір – 0.5 склянки
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати суп з галушками і курячою грудкою? Готуємо овочі для засмажки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо ножем на дрібні кубики.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній тертці.
У товстостінній каструлі розтоплюємо вказану кількість вершкового масла і викладаємо в нього спочатку цибулю. Обсмажуємо його при середній температурі плити, не забуваючи помішувати. Цибуля повинен почати злегка рум’янитися.
Потім додаємо моркву, перемішуємо і продовжуємо готувати ще п’ять-шість хвилин, помішуємо.
З картоплі зрізаємо шкірку, миємо й нарізаємо його на невеликі шматочки.
В каструлю до цибулі і моркви додаємо підготовлений картопля, перемішуємо і продовжуємо готувати.
Курячу грудку ріжемо впоперек волокон на скибочки.
Відправляємо шматочки філе в каструлю слідом за картоплею, перемішуємо. Тримаємо на плиті ще три-чотири хвилин для прогрівання і змішування ароматів.
Заливаємо отриману засмажку гарячою водою у зазначеній кількості.
Додаємо сіль за смаком, доводимо до кипіння і варимо десять-п’ятнадцять хвилин, поки картопля не стане м’яким.
Переходимо до приготування галушок. Готувати їх будемо з кефіру. Відміряємо потрібну кількість кисломолочного продукту.
В миску поміщаємо кефір, борошно, додаємо сіль за смаком і харчову соду.
Виделкою добре змішуємо всі разом до повної однорідності. Тісто виходить досить густим.
Формувати галушки зручно за допомогою чайної ложки, набираючи їй невеликі порції тіста і опускати в киплячий суп. Ложка буде змочуватися в бульйоні в процесі, і тісто не повинно прилипати.
Таким чином формуємо галушки з усього обсягу тесту. Варимо галушки одну-півтори хвилини. Коли вироби будуть готові, вони спливуть на поверхню.
Готовий суп розливаємо по порційним глибоких тарілках і подаємо в гарячому вигляді, посипавши свіжою січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Галушки для супу