Грибний суп з лисичками на курячому окорочке на обід чудово втамовує голод до вечері. Гриби можна використовувати як свіжі, попередньо вимочені, так і заморожені.
Інгредієнти: на 5 порц.
- заморожені Лисички – 350 гр.
- Картопля – 7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Курячий окорочок – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Кріп – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати суп з лисичками і м’ясом легко! Картоплю і моркву почистити і помити, свіжий кріп помити, обсушити.
Курячий окорочок промити в холодній воді, залити водою і поставити варитися. Варити бульйон до готовності м’яса. Обов’язково знімати пінку в процесі приготування. При бажанні також можна злити перший бульйон після закипання. Картопля цілком покласти в бульйон разом з окорочком.
Почищену цибулину порізати на дрібні кубики.
Моркву порізати соломкою.
У сковороду налити олію, розігріти і додати моркву з цибулею. Пасерувати на вогні нижче середнього до легкої рум’яності.
Картоплю зварити разом з м’ясом. Відкинути суп на сито. М’ясо зняти з кістки, змішати з картоплею і пробити всі заглибним блендером. Відправити отримане пюре назад в суп.
Туди ж додати зварені розморожені лисички. Посолити, поперчити і варити все разом 5 хв
Подавати суп з лисичками у супниці з шматочком чорного хліба.
Приємного апетиту!
Грибний суп