Грибний суп з лисичками на курячому окорочке на обід чудово втамовує голод до вечері. Гриби можна використовувати як свіжі, попередньо вимочені, так і заморожені.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • заморожені Лисички – 350 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Курячий окорочок – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати суп з лисичками і м’ясом легко! Картоплю і моркву почистити і помити, свіжий кріп помити, обсушити.

Курячий окорочок промити в холодній воді, залити водою і поставити варитися. Варити бульйон до готовності м’яса. Обов’язково знімати пінку в процесі приготування. При бажанні також можна злити перший бульйон після закипання. Картопля цілком покласти в бульйон разом з окорочком.

Почищену цибулину порізати на дрібні кубики.

Моркву порізати соломкою.

У сковороду налити олію, розігріти і додати моркву з цибулею. Пасерувати на вогні нижче середнього до легкої рум’яності.

Картоплю зварити разом з м’ясом. Відкинути суп на сито. М’ясо зняти з кістки, змішати з картоплею і пробити всі заглибним блендером. Відправити отримане пюре назад в суп.

Туди ж додати зварені розморожені лисички. Посолити, поперчити і варити все разом 5 хв

Подавати суп з лисичками у супниці з шматочком чорного хліба.

Приємного апетиту!

Грибний суп