Легкий і поживний суп зі свіжих лисичок простий у приготуванні. Суп виходить з легкою кислинкою і пікантністю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лисички свіжі – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 1.5 л
  • Перець чилі – 0.33 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Перлова крупа – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Квашена капуста – 1 ст. л.
  • Розсіл з квашеної капусти – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування супу з лисичками і перловкою. Перлову крупу промийте і замочіть в холодній воді на 3 години.

Картопля очистіть і вимийте. Подрібніть його дрібним кубиком і складіть в каструлю. Додайте крупу і подрібнені інгредієнти: попередньо очищений і промитий часник і гострий перець. Влийте воду і поставте ємність на середній вогонь. Після кипіння суп слід варити 10 хвилин.


Лисички почистіть, гарненько промийте, закиньте в розпечену сковороду з маслом і обсмажуйте до рум’яності 7-10 хвилин на середньому вогні. Засипте до грибів цибулю, перемішайте і посмажте протягом наступних 7 хвилин. Перекладіть грибну масу в каструлю.

Суп повинен спокійно покипіти 10-15 хвилин, після чого додайте в нього квашену капусту разом з 2 ст. л. розсолу. Розмішайте суп, прикрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин на слабкому вогні.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти