Грибний суп з лисичок заслуговує на особливу увагу за свій чудовий смак. А зробити його і зовсім ідеальним допоможе плавлений сирок, він робить суп наваристим і надає йому приємний вершковий аромат.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 3 л
- Лисички свіжі – 500 гр.
- Картопля – 5 – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло олію – для смаження
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати суп з лисичками і плавленим сиром? Лисички очистіть від сміття, помийте і розріжте великі гриби на кілька частин.
Перекладіть лисички в каструлю, залийте їх холодною водою, поставте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім злийте воду з грибів
Залийте свіжою водою. Повторно доведіть гриби до кипіння і варіть 20 хвилин. За бажанням ви можете використовувати в якості основи для супу м’ясний бульйон.
Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте кубиками.
Додайте картоплю в каструлю до лисичкам і варіть, поки не стане м’яким.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте його.
Морква вимийте, очистіть і натріть її на тертці.
На розігріту сковорідку влийте трохи соняшникової олії, обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору.
При виборі плавленого сиру уважно читайте етикетку, для супу не підійде «сирний продукт», він погано розчиняється у воді і швидше за все просто осяде на дно каструлі. Плавлений сир натріть на тертці або дрібно наріжте.
Додайте в суп засмажку з моркви і цибулі, перемішайте і варіть 3-5 хвилин.
Останнім кроком покладіть в суп плавлений сир, постійно помішуючи, варіть суп, поки сир повністю не розчиниться.
Потім спробуйте на сіль і відрегулюйте смак на свій розсуд. Зніміть каструлю з вогню, дайте супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
Тим часом дрібно порубаєте зелень. Подавайте грибний суп на стіл, посипавши його подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти