Максимально овочевий суп з лисичками і рисом принесе неоціненну користь і заряд вітамінів. Влітку подібні супи бажано їсти частіше, поки є можливість збирати в городі свіжі овочі, а в лісі – свіжі гриби.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Лисички свіжі – 130 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Капуста Брокколі – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Чебрець – 4 гілки
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Рис білий – 3 – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за смаком
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування супу з лисичками і рисом. Овочі та гриби почистити і помити.
Чисті лисички скласти в каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь. Коли вода закипить, покласти сушений чебрець в кількості 4 гілочок.
Порізати кубиками картоплю, також порізати невеликими кубиками моркву і цибулю.
Перець почистити від насіння і перегородок, нарізати тонкою соломкою. Капусту розділити на суцвіття, можна також порізати дрібно качан, якщо впевнені в якості капусти.
Коли бульйон закипів, викинути чебрець, додати приправи, сіль і рис.
Покласти картоплю.
Для заправки влити в сковороду олію. Цибулю з морквою викласти в олію, смажити до прозорості цибулі.
Далі додати всі інші овочі, пасерувати 4 хв. на середньому вогні, накрити сковороду кришкою і вимкнути вогонь.
Якщо картопля вже приготувався, а гриби в супі опустилися на дно, то суп майже зварився. Додати заправку і перемішати.
Розлити суп по тарілках, подавати з чорним хлібом і сметаною.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти