Максимально овочевий суп з лисичками і рисом принесе неоціненну користь і заряд вітамінів. Влітку подібні супи бажано їсти частіше, поки є можливість збирати в городі свіжі овочі, а в лісі – свіжі гриби.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Лисички свіжі – 130 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Капуста Брокколі – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Чебрець – 4 гілки
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Рис білий – 3 – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування супу з лисичками і рисом. Овочі та гриби почистити і помити.

Чисті лисички скласти в каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь. Коли вода закипить, покласти сушений чебрець в кількості 4 гілочок.

Порізати кубиками картоплю, також порізати невеликими кубиками моркву і цибулю.

Перець почистити від насіння і перегородок, нарізати тонкою соломкою. Капусту розділити на суцвіття, можна також порізати дрібно качан, якщо впевнені в якості капусти.

Коли бульйон закипів, викинути чебрець, додати приправи, сіль і рис.

Покласти картоплю.

Для заправки влити в сковороду олію. Цибулю з морквою викласти в олію, смажити до прозорості цибулі.

Далі додати всі інші овочі, пасерувати 4 хв. на середньому вогні, накрити сковороду кришкою і вимкнути вогонь.

Якщо картопля вже приготувався, а гриби в супі опустилися на дно, то суп майже зварився. Додати заправку і перемішати.

Розлити суп по тарілках, подавати з чорним хлібом і сметаною.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти