Ніжний літній суп виходить з лисичками і вершками. Ароматне перша страва ідеально для ситного сімейного обіду. Суп за таким рецептом легко може стати вашим фірмовим!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лисички свіжі – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Як приготувати суп з лисичками і вершками? Цибулю подрібнюємо, морква пропускаємо через тертку. Після чого овочі обсмажуємо до прозорості на олії.

Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками, які разом з овочевою піджаркою відправляємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Лисички перебираємо і промиваємо, потім обсмажуємо до готовності на вершковому маслі. Можна трохи посолити.

Готові лисички перекладаємо в суп. За смаком солимо і перчимо. Коли звариться картопля повністю, вливаємо в каструлю вершки. Тримаємо суп на плиті ще 5 хвилин і вимикаємо.

Гарячий вершковий суп з лисичками розливаємо по тарілках. Подрібнюємо і додаємо кріп його порційно. Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти