Ніжний літній суп виходить з лисичками і вершками. Ароматне перша страва ідеально для ситного сімейного обіду. Суп за таким рецептом легко може стати вашим фірмовим!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лисички свіжі – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Масло вершкове – 40 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Як приготувати суп з лисичками і вершками? Цибулю подрібнюємо, морква пропускаємо через тертку. Після чого овочі обсмажуємо до прозорості на олії.
Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками, які разом з овочевою піджаркою відправляємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на вогонь.
Лисички перебираємо і промиваємо, потім обсмажуємо до готовності на вершковому маслі. Можна трохи посолити.
Готові лисички перекладаємо в суп. За смаком солимо і перчимо. Коли звариться картопля повністю, вливаємо в каструлю вершки. Тримаємо суп на плиті ще 5 хвилин і вимикаємо.
Гарячий вершковий суп з лисичками розливаємо по тарілках. Подрібнюємо і додаємо кріп його порційно. Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти