Представляємо рецепт смачного наваристого супу з опеньками і сметаною на курячому бульйоні. Від такого обіду важко відмовитися. Особливо смачно виходить, якщо додати багато свіжого кропу і петрушки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Опеньки заморожені – 250 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло соняшникове – 40 мл
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сметана – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати суп з опеньками і куркою. У каструлю покладіть грудку, попередньо промиту в холодній воді. Влити близько 2 л води, довести до кипіння, знімаючи піну.
Почистити цибулю, покласти в бульйон.
Додати лавровий лист, сіль, приправи.
Опеньки попередньо зварити окремо в каструлі протягом 5 хв, потім перекласти їх в м’ясний бульйон і варити все разом 20 хв.
Почистити дрібний картоплю, порізати кубиками і додати в бульйон, довести до кипіння. Варити близько 15 хв. на середньому вогні.
Моркву почистити, помити і натерти крупно на тертці.
У сковороду влити рослинне масло, додати моркву і обсмажувати до рум’яного кольору.
Готове м’ясо перекласти на тарілку, дати злегка охолонути і зняти з кістки, порізати шматочками.
Додати моркву в суп, поварити ще 5 хв. За 2 хв. до закінчення приготування додати в суп м’ясо, поварити і вимкнути, дати настоятися близько 6-7 хв
Подавати суп можна зі сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як приготувати опеньки - рецепти