Представляємо рецепт смачного наваристого супу з опеньками і сметаною на курячому бульйоні. Від такого обіду важко відмовитися. Особливо смачно виходить, якщо додати багато свіжого кропу і петрушки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Опеньки заморожені – 250 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати суп з опеньками і куркою. У каструлю покладіть грудку, попередньо промиту в холодній воді. Влити близько 2 л води, довести до кипіння, знімаючи піну.

Почистити цибулю, покласти в бульйон.

Додати лавровий лист, сіль, приправи.

Опеньки попередньо зварити окремо в каструлі протягом 5 хв, потім перекласти їх в м’ясний бульйон і варити все разом 20 хв.

Почистити дрібний картоплю, порізати кубиками і додати в бульйон, довести до кипіння. Варити близько 15 хв. на середньому вогні.

Моркву почистити, помити і натерти крупно на тертці.

У сковороду влити рослинне масло, додати моркву і обсмажувати до рум’яного кольору.

Готове м’ясо перекласти на тарілку, дати злегка охолонути і зняти з кістки, порізати шматочками.

Додати моркву в суп, поварити ще 5 хв. За 2 хв. до закінчення приготування додати в суп м’ясо, поварити і вимкнути, дати настоятися близько 6-7 хв

Подавати суп можна зі сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як приготувати опеньки - рецепти