Вам пропонується рецепт приготування простого, але дуже смачного супу з опеньків і перловки. Ці продукти добре поєднуються і за смаковими якостями, і по корисним властивостям. Опеньки можете взяти свіжі або заморожені, смак супу від цього не змінюється. У вас вийде гарний перше блюдо і для посту, і для ПП.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Опеньки свіжі – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Перлова крупа – 0.5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2.5 л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Рецепт супу з опеньками і перловкою смачний! Перловку на ніч замочіть в холодній воді. Можна залити водою на 30 хвилин, а потім – окропом на 1 годину. Так буде швидше.
Опеньки почистіть, добре промийте і можете нарізати шматочками або залишити невеликі гриби цілими. У каструлю для супу налийте воду, додайте сіль і листочки лавра і протягом 20 хвилин поваріть в ній підготовлені опеньки. Потім опеньки відкиньте на друшляк, перелив грибний бульйон в ту ж каструлю.
Покладіть в бульйон замочену перловку і варіть на невеликому вогні протягом 40 хвилин. Картопля очистіть від шкірки, промийте, наріжте на невеликі кубики і перекладіть до перловке. Варіть перловку з картоплею до повної готовності.
Поки суп вариться, почистіть цибулю і моркву. Цибулю наріжте на кубики. Морква подрібніть на тертці. У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю до прозорості.
Потім перекладіть в сковорідку натерту моркву і відварені гриби, посипте їх по своєму смаку сіллю і спеціями і посмажте на невеликому вогні 15 хвилин.
Приготовану грибну засмажку перекладіть в каструлю з супом, перемішайте, поваріть кілька хвилин і вимкніть вогонь. Зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку.
Приготований суп з опеньків з перловкою розлийте по тарілках, декоруйте свіжою зеленню і можете подати до обіду.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти