Хочу поділитися рецептом ароматного супу з опеньками і плавленим сиром. Цей легкий вершковий супчик доставить вам незабутнє задоволення, підніме настрій і зігріє в холодну пору року. Смачний суп можна приготувати зі свіжих або заморожених опеньків.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Морква – 150 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Опеньки заморожені – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 3,5 л.
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати суп з опеньками і плавленим сиром? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу з опеньками і вершковим сиром. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки.

В глибоку каструлю наберіть необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, а потім викладіть заморожені опеньки. Заздалегідь розморожувати гриби не потрібно.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.

Очищену моркву натріть на дрібній тертці.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Періодично перемішуючи, обсмажте до м’якого стану.

Подрібнену моркву відправте в сковороду до смаженій репчатому луку. Періодично помішуючи, обсмажте овочі ще кілька хвилин.

Картоплю ретельно вимийте і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте кубиками середнього розміру.

Нарізану картоплю викладіть в каструлю до опенькам. Доведіть до кипіння, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Готуйте під кришкою приблизно 7-10 хвилин, періодично перемішуючи.

Потім викладіть в каструлю обсмажені овочі. І готуйте під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин.

В останню чергу додайте в суп плавлений сир. Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Каструлю накрийте кришкою і залиште ароматний суп приблизно на 10-15 хвилин настоятися.

Готовий суп з опеньками і плавленим сиром подавайте порційно, за бажанням прикрасивши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти