Хочу поділитися рецептом ароматного супу з опеньками і плавленим сиром. Цей легкий вершковий супчик доставить вам незабутнє задоволення, підніме настрій і зігріє в холодну пору року. Смачний суп можна приготувати зі свіжих або заморожених опеньків.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Морква – 150 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Опеньки заморожені – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода – 3,5 л.
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Як почати готувати суп з опеньками і плавленим сиром? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу з опеньками і вершковим сиром. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки.
В глибоку каструлю наберіть необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, а потім викладіть заморожені опеньки. Заздалегідь розморожувати гриби не потрібно.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.
Очищену моркву натріть на дрібній тертці.
Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Періодично перемішуючи, обсмажте до м’якого стану.
Подрібнену моркву відправте в сковороду до смаженій репчатому луку. Періодично помішуючи, обсмажте овочі ще кілька хвилин.
Картоплю ретельно вимийте і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте кубиками середнього розміру.
Нарізану картоплю викладіть в каструлю до опенькам. Доведіть до кипіння, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Готуйте під кришкою приблизно 7-10 хвилин, періодично перемішуючи.
Потім викладіть в каструлю обсмажені овочі. І готуйте під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин.
В останню чергу додайте в суп плавлений сир. Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Каструлю накрийте кришкою і залиште ароматний суп приблизно на 10-15 хвилин настоятися.
Готовий суп з опеньками і плавленим сиром подавайте порційно, за бажанням прикрасивши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти