Для запашного, смачного і наваристого супу з опеньків з плавленим сиром не потрібно екзотичних інгредієнтів. Головне зібрати свіжі опеньки і купити хороший плавлений сир, бажано з додаванням грибів і грибним смаком. Це допоможе досягти максимально грибного запаху.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Картопля – 500 гр.
- Опеньки свіжі – 230 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Моркву – 140 гр.
- Масло рослинне – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування юшки з опеньками і сиром? Гриби помити, перекласти в каструлю, залити водою і варити близько півгодини.
Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками.
На дрібній тертці потерти очищену моркву.
У сковороду влити рослинне масло без запаху і обсмажити у ньому цибулю до прозорості.
Додати до цибулі моркву і обсмажувати далі.
Картоплю почистити, помити і порізати кубиками або соломкою.
Перекласти картоплю в каструлю з грибами, поперчити, посолити і варити 10 хв.
Додати засмажку з цибулі і моркви, варити ще близько 3 хв
В кінці приготування додати дрібно порізаний плавлений сир, добре розмішати і зняти з плити.
Розлити сирний суп з опеньками по тарілках і полити дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків