Вишуканий грибний суп готується просто і виходить наваристий і смачний. А його лісовий аромат наповнить ваш будинок і збере всю сім’ю на розкішний обід.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Білі гриби сушені – 12 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1,5 л
- Морква – 1 шт.
- Локшина яєчна – 50 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Корінь селери – 1 шт.
- Індичий суповий набір – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування супу з сушених білих грибів з локшиною? Індичі шматочки промийте і викладіть в каструлю. Налийте в неї воду і поставте варитися на середній вогонь. Цибулю, селеру і моркву очистіть і сполосніть. Коли вода закипить, опустіть в неї 1/2 цибулини, 1/3 моркви і селери. Окремо відваріть білі гриби, і коли вони стануть м’якими – перекиньте в друшляк. Дайте їм трохи охолонути, потім наріжте соломкою. Надсилайте гриби в бульйон і поваріть при слабкому кипінні 30 хвилин. Посоліть суп, викинете цибулю і селеру з страви і продовжуйте готувати на слабкому вогні.
Решту свіжої моркви наріжте дрібною соломкою. Половинку цибулі – малими кубиками.
На розпечену сковороду масло і викладіть спочатку підготовлений цибулю, а через пару хвилин і моркву. Овочі підсмажте до рум’янцю і перекладіть в суп.
Через 5 хвилин спробуйте суп на сіль і перець і при бажанні налаштуйте. Локшину розламайте руками і засипте в каструлю. Розмішайте суп і варіть 5 хвилин, потім зніміть з вогню.
Накрийте каструлю кришкою і залиште на 3 -5 хвилин постояти.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти