Білі гриби по ситності прирівнюються до м’яса і будь надають страві неповторний смак і аромат. У цьому рецепті вам пропонується приготувати суп із боровиків класичним способом. У суп додамо картоплю і засмажку з моркви. Кількість інгредієнтів можна змінити по своєму смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білі гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Вода – 2 л
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати суп зі свіжих білих грибів з картоплею легко! Білі гриби ретельно очистіть від бруду, помийте і наріжте на невеликі шматочки. Потім покладіть їх у каструлю, залийте водою, щоб тільки покрила гриби, і поваріть їх 20 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк. Одночасно почистіть і помийте картоплю, цибулю та моркву.

Очищену картоплю наріжте на невеликі кубики. Морква подрібніть на дрібну тертку. Кріп промийте і дрібно наріжте.

Відварені білі гриби перекладіть в каструлю для варіння супу, налийте до них 2 літра чистої води, додайте очищену цибулину, сіль за смаком і горошини чорного перцю. Поставте каструлю з грибами на середній вогонь і поваріть їх протягом 15 хвилин.

Поки гриби варяться, обсмажте на розігрітому рослинному маслі натерту моркву і відразу після обсмажування перекладіть її в суп. Потім покладіть в суп нарізану картоплю. Прикрийте каструлю кришкою і варіть суп на невеликому вогні, поки картопля не буде готовий.

У готовий суп покладіть нарізаний кріп. Цибулину з супу видаліть. Обов’язково зніміть пробу. Дайте супу з білих грибів 30 хвилин для настоювання і потім можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти