Білі гриби по ситності прирівнюються до м’яса і будь надають страві неповторний смак і аромат. У цьому рецепті вам пропонується приготувати суп із боровиків класичним способом. У суп додамо картоплю і засмажку з моркви. Кількість інгредієнтів можна змінити по своєму смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Вода – 2 л
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати суп зі свіжих білих грибів з картоплею легко! Білі гриби ретельно очистіть від бруду, помийте і наріжте на невеликі шматочки. Потім покладіть їх у каструлю, залийте водою, щоб тільки покрила гриби, і поваріть їх 20 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк. Одночасно почистіть і помийте картоплю, цибулю та моркву.
Очищену картоплю наріжте на невеликі кубики. Морква подрібніть на дрібну тертку. Кріп промийте і дрібно наріжте.
Відварені білі гриби перекладіть в каструлю для варіння супу, налийте до них 2 літра чистої води, додайте очищену цибулину, сіль за смаком і горошини чорного перцю. Поставте каструлю з грибами на середній вогонь і поваріть їх протягом 15 хвилин.
Поки гриби варяться, обсмажте на розігрітому рослинному маслі натерту моркву і відразу після обсмажування перекладіть її в суп. Потім покладіть в суп нарізану картоплю. Прикрийте каструлю кришкою і варіть суп на невеликому вогні, поки картопля не буде готовий.
У готовий суп покладіть нарізаний кріп. Цибулину з супу видаліть. Обов’язково зніміть пробу. Дайте супу з білих грибів 30 хвилин для настоювання і потім можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти